Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dort aktovka pro holčičku

0.0
Dort aktovka pro holčičku

Potřebné ingredience

KORPUS: 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru krystal nebo krupice,1 prášek do pečiva,1/2 hrnku oleje,1 hrnek mléka nebo vody,2 celá vejce,na jeden korpus můžete dát trochu kakaa, já jsem udělala nakonec oba světlé. KRÉM: 2x vanilkový puding, 1x malinový puding, 3/4 l vody nebo mléka,9 lžic cukru krupice nebo krystal,3 másla, kakao. DÁLE PAK JEN :srdíčka na zdobení dortů, červená želatína, 1 podlouhlý piškot, 1 čokoládka, 6 svíček.

Postup přípravy

Smíchám všechny přísady na korpus a asi 4 minuty šlehám šlehačem na nejvyšší otáčky. Pak udělám ještě jeden korpus, jen přidám trochu kakaa kvůli barvě (já nedala nakonec kakao, ale můžete dát).

V 1/2 l mléka nebo vody s 6 lžícemi cukru uvaříme 2 vanilkové pudingy. Když je puding hodně tuhý, dám do šlehače a nechám šlehat na nejvyšší otáčky dokud nevychladne. Pak postupně přimíchám 2 másla. Pak v 1/4 l mléka nebo vody se 3 lžícemi uvaříme 1 malinový (nebo můžete i jahodový) puding. Když je hodně tuhý, opět ho dáme šlehat dokud nevychladne. Pak postupně přimícháme 1 máslo.

Jeden korpus rozkrojím zhruba na polovinu a přilepím vanilkovým krémem. Z druhé půlky vykrojím kapsy a taky přilepím krémem. Nahoru dám podlouhlý piškot. Místo sponek jsem použila malou čokoládku obalenou zlatým papírem, ale lze použít i jinou se stříbrným alobalem.

Dále potírám krémem dle dalších fotografií. Do zbytku růžového krému jsme ještě přidala kakao a zdobítkem obtáhla obrysy dortu. Do vzniklých otvorů nakonec přilila želatinu, kterou jsem uvařila dle návodu. Ozdobila srdíčky a nakonec napsala jméno oslavence a zapíchla 6 svíček.

... nachystaný upravený korpus

... potřeme nejdříve růžovým malinovým a pak vanilkovým krémem

... spodní část jsem zdobítkem obtáhla vanilkovým krémem a nakonec celý dort obtáhla menší, zdobítkem hnědým krémem

... na horní část dortu jsem opatrně sypala srdíčka, která se dají koupit v obchodě

... nakonec jsem do vznilých prostorů nalila červenou želatínu, nejdřív ale nechte dort dobře ztuhnout v ledničce, aby želatína nevytekla přes krém

... přidám 6 svíček a je hotovo !!!! Nejlepší je nechat do druhého dnev ledničce pořádně ztuhnout.

... a tady je oslavenkyně

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pelda77 1. 1. 2009, 21:27
(Y) (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 1. 1. 2009, 17:38
Moc krásná aktovečka - jen s ní vyrazit na první cestu do školy (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 1. 1. 2009, 17:25
(Y)Pěkná, moc pěkná - udělala oslavenkyni určitě velkou radost (clamp) (clamp) (clamp) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie