(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
BUCHTA S PUDINKEM A SKOŘICÍ
Potřebné ingredience
TĚSTO:20 DKG HLADKÉ MOUKY15DKG CUKRU1PRÁŠEK DO PEČIVA4CELÁ VEJCE1DCL OLEJE1DCL MLÉKAPUDINK.KRÉM:2VANILK.PUDINKY V PRÁŠKU600 ML MLÉKACUKRPOLEVA:3-4 ZAKYSANÉ SMETANYPOSYP:SKOŘICOVÝ CUKR
Postup přípravy
NEJDŘÍVE SI UVAŘÍME PUDINK.
VŠECHNY PŘÍSADY NA TĚSTO SMÍCHÁME A NALIJEME NA VYSYPANÝ PLECH.
LŽIČKOU !!!! POMALU DÁVÁME HORKÝ PUDINK NA TĚSTO.PEČEME VE VYHŘÁTÉ TROUBĚ CCA 20MINUT.
NA VYCHLADLOU ,UPEČENOU BUCHTU NATŘEME KYSANOU SMETANU A HUSTĚ POSYPEME SKOŘICOVÝM CUKREM
VŠECHNY PŘÍSADY NA TĚSTO SMÍCHÁME A NALIJEME NA VYSYPANÝ PLECH.
LŽIČKOU !!!! POMALU DÁVÁME HORKÝ PUDINK NA TĚSTO.PEČEME VE VYHŘÁTÉ TROUBĚ CCA 20MINUT.
NA VYCHLADLOU ,UPEČENOU BUCHTU NATŘEME KYSANOU SMETANU A HUSTĚ POSYPEME SKOŘICOVÝM CUKREM
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kasnika
(upraveno)
10. 3. 2007, 9:47
Je vynikající, dělám jí podle receptíku od Zuzky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1457&user=6038 a kombinuju barvičky, buď světlé těsto a tmavý pudink, nebo tak jak je vyfoceno
Čardice
(upraveno)
10. 3. 2007, 9:17
Zdeni, tak tohle je fakt mňamka . Celá naše rodinka jsme na sladké a tahle dobrůtka nám vydržela přesně 4 hodiny. Pekla jsem předevčírem a teď jdu na to zas
keltka
(upraveno)
10. 3. 2007, 16:22
@Čardice
to jsem moc ráda,že vám chutnalo!není to nic složitého a je to velká dobrota
iveta.pazderova
(upraveno)
4. 3. 2007, 20:13
Dneska jsem upekla buchtu.Manžel si moc pochutnal.Je to výborné. .Ivet.
hasop
(upraveno)
4. 3. 2007, 17:40
Tenhle recept je vynikající, já ho taky dělám, akorát místo vanilk. pudinku dávám karamelový a navrh sypu místo skořice grankem a je to taky moc moc dobrý )) Hanka
Lukrato
(upraveno)
28. 2. 2007, 8:00
Zdeni, tak jsem včera upekla Vaše řezy - jsou fakt mňamkózní. Takové osvěžující a moc, moc dobroučké. Malému jsem lžičkou stáhla skořici a cpal se jako blázen. Maloučko jsem si to upravila - nemáme totiž moc rádi olejové moučníky - nějak mi vadí ta olejová "pachuť, takže jsem místo 100 ml oleje dala asi 15 dkg rozpuštěné Hery. Opravdu mňamka, určitě budu dělat častěji, je to super rychlovka. Příště bych to zkusila na klasický "piškotový piškot" , mohlo by to být ještě lehčí.... Papa a moc díky za prima receptík...
keltka
(upraveno)
4. 3. 2007, 17:23
@Lukrato
JSEM MOOOOC RÁDA,ŽE CHUTNALO!!!A HLAVNĚ,ŽE SE POVEDLO
Zdenikv
(upraveno)
26. 2. 2007, 21:48
Zdeni, dík za inspiraci, bućhta byla výborná, v pátek večer jsem upekla a v neděli bylo sotva ke kafíčku . Mňam, doporučuju
keltka
(upraveno)
4. 3. 2007, 17:24
@Zdenikv
U NÁS TAKÉ MIZÍ PŘED OČIMA...HLAVNĚ,ŽE CHUTNALO
Katy9
(upraveno)
22. 2. 2007, 9:05
Zdeňko, tak dnes konečně upeču tu Vaši ňamku... ještě prosím na kolik ji tak pečete???...už se děsně těším... K.
keltka
(upraveno)
23. 2. 2007, 10:03
@Katy9
NA 180,ALE TO UŽ JSTE ASI VYZKOUŠELA VČERA..POVEDLO SE?
Katy9
(upraveno)
23. 2. 2007, 12:20
@keltka
Zdeňko, buchtička je přímo fantastická... teplotu jsem odhadla na 170... píši až dnes, včera nešel internet... moc moc díky za recept... všem maminkám doporučuji vyzkoušet, pro velký úspěch dnes večer peču znova a zítra s ní odjíždím k rodičům do jižních Čech...
keltka
(upraveno)
23. 2. 2007, 12:54
@Katy9
TO JSEM MOOOC RÁDA,ŽE CHUTNÁ A ŽE SE VÁM BUCHTA POVEDLA ! JÁ JÍ DNES PEKLA TAKÉ,JEDEME ZA RODIČI,TAK AT NEJEDU S PRÁZDNOU
Auča
(upraveno)
21. 2. 2007, 13:15
Milá Zdeni, DÍÍÍKY za znovu nalezený recept, pudink a smetanu si samořejmě pamatujeme, ale těsto jsme nahrazovali obyčejným piškotovým, ale není to úplně ono. My na smetanu sypeme buď jen skořici, nebo kakao, a smetanu sladíme vanilkovám cukrem než ji natřeme na pudink. Tak to je třeba taková trošičku jiná varianta. Jo, a ještě než ji nakrájím, dám ji na dvě hoďky do lednice, v létě je to úúúžasné osvěžení (ale nikdo nesmí vědět, že tam je...) Papa Alena.
keltka
(upraveno)
21. 2. 2007, 13:28
@Auča
psalajsem ten receptík tady pro jednu maminku.což mi i připomnělo jak mooc dlouho jsem buchtu nedělala.dnes jsem to už napravila ono je to těžké při té spoustě tolik dobrých receptů vybírat ty starší,když jsou tu pořád nové a mňamkové tyhle všechny buchty s pudinkem a šlehačkou dávám také do lednice.
Nikis.
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:11
Tato buchta je naprosto mňamkózní, často ji peču
Lukrato
(upraveno)
20. 2. 2007, 19:30
Jééééééééé, tak tuhle buchtu jsem zrovna včera poprvé ochutnala - dělala ji kolegyně v práci na své narozeniny, akorát s čokoládovým pudingem. Byla jsem z ní úplně nadšená, je opravdu vynikající, osvěžující, prostě MŇAMKYTYMŇAMKYTYMŇAM !!!
keltka
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:06
@Lukrato
někdy jí dělám také z čokolád.pudinku,ale u nás je nejvíc oblíbený vanilkový
mohos
(upraveno)
20. 2. 2007, 19:18
Tak tohle děláme taky, znám to jako "MOUČNÍK Z VYSOČINY", a je to něco mňamkózního! Díky za připomenutí, už jsem ji dlouho nedělala, a teď budeme mít o víkendu návštěvu...
keltka
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:07
@mohos
já jí také brzy udělám,máme rádi takové ty moučníky s krémem nebo tvarohem..
Katy9
(upraveno)
20. 2. 2007, 17:25
Zdeňko, prosím ty zakysané smetany - myslíte 3-4 kelímky po těch 200ml??? moc díky... máte super recepty..Katka
keltka
(upraveno)
20. 2. 2007, 17:40
@Katy9
ANO,TO JE TA V KELÍMKU.KDYŽ BUDE 250ML TAK DÁTE JEN 3.NĚKDY,KDYŽ JICH TOLIK NEMÁM VMÍCHÁM BÍLÝ JOGURT A JE TO TAKÉ MOC DOBRÉ A DIETNĚJŠÍ.VŠECHNY TYHLE BUCHTY CO VÁM PÍŠI UCHOVÁVEJTE V LEDNICI.PAK DEJTE VĚDĚT JAK SE VÁM TO POVEDLO
Katy9
(upraveno)
20. 2. 2007, 19:54
@keltka
Díky moc... ještě prosím ty zakysanky už nesladit, že??? tato buchtička se mi pro začátek nejvíc zalíbila, ozvu se jak jsem dopadla...K
keltka
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:06
@Katy9
já už je nesladím,skořice udělá své..mňammmm
Katy9
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:10
@keltka
jé, já jsem ten skořicový cukr úplně přehlédla...asi musím na oční...moc díky za všechny Vaše odpovědi..príma večer.. k
keltka
(upraveno)
21. 2. 2007, 7:33
@Katy9
určitě vyzkoušejte a napište jak se povedlo