Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Kakaové řezy s polevou a kokosem - rychlovka

0.0
Kakaové řezy s  polevou a kokosem - rychlovka

Potřebné ingredience

2 hrnky cukru (krystal nebo krupice), 1/2 hrnku vody, 3/4 Hery, 3 pol. lžíce kakaa, 4 celá vejce, 2 hrnky pol. mouky, prášek do pečiva, kokos na posypání

Postup přípravy

Cukr s vodu svaříme, přidáme Heru a po rozpuštění vmícháme kakao (nejlépe metličkou, aby se neutvořily hrudky). Znovu svaříme. Odlejeme si 3/4 hrnku, kterou po vychladnutí použijeme na polevu.
Po částečném vychladnutí hmoty ( stačí cca 10 min. ), přidáme do hrnce vejce a mouku spolu s práškem do pečiva - je lepší ho smíchat s moukou předem. Hotové řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech ( nejlépe kokosem ) a pečeme při 180°C asi 20-25 min.
Jakmile buchta zcela vychladne potřeme polevou z hrníčku a posypeme vydatně kokosem.
Necháme zaschnout a vznikne tak výtečná křupavá "krustička" - není to klasická poleva která ztuhne, jako třeba čokoláda, ale je moooc dobroučká :o) Dobrou chuť!

svaření cukru - trvá chvilenku

přidáme Heru a necháme rozpustit

vmícháme kakao a znovu svaříme

takhle nějak by měla vypadat poleva - po vychladnutí mírně zhoustne, je to vlastně takový tekutý, kakaový karamel :o)

Do zbylé části v hrnci přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva, a vylejeme na plech

Upečeno :o)

Potřeme polevou

Nakonec kokos a finíto :o) Peču většinou večer, až malá spinká, takže vydrží do rána, kdy poleva krásně "zkřupatí" :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

popenka 8. 11. 2010, 21:52
Je tady moře hodně podobných receptů na tuhle buchtu,ale já si vybrala ten Váš a udělala jsem dobře!!! Buchta výborná, zatím jsem teda ochutnala jenom já (ještě chladne :-) je pro moje kamarádky,co přijdou zítra ke mě na oběd :-) tak díky díky, určitě si ji poznačím!!! Bety
blazi 5. 3. 2009, 13:42
recept je mňam Mňam (zajic) (zajic) (zajic).. mam podobný. občas místo kokosu dávám strouhanou čokoládu a nebo oříšky. :-)
Zuzalenka 22. 1. 2008, 20:26
(Y) (Y) (Y) Výborný receptík (zajic). 1 s (*) (clamp) (clamp) (clamp). Zase buchtičku moc ráda udělám :-$. Akorát, kdo tady má pak hubnout 8o| ??? (kolo) (cinky). Díky za recept - jednoduché, rychlé, vynikající (L)
lucosek 23. 1. 2008, 11:08
@Zuzalenka Díky za komentář, Zuzanko (F) Tuhle buchetku já miluju už od mala, pro tu její mňamkózní polevu (zajic) a dneska oceňuju hlavně tu bleskurychlou přípravu |:o) Jsem ráda, že šmakuje :-$ (L)
vendi 21. 2. 2007, 21:00
(Y)tak téhle buchtičce se u nás říká ŠUP DO TROUBY- je fakt dobroučká, (^)Vendula
lucosek 21. 2. 2007, 21:03
@vendi No jéje ;-) Já jí mám taky zafixovanou už od mala, jako "vařenou buchtu" :-P Ale tak jsem si při vkládání říkala, že si zaslouží honosnější název, když je tak dobroučká :-)
gabisek 21. 2. 2007, 20:50
já dávám do polevy ještě rum a to je pak bašta (D)
lucosek 21. 2. 2007, 21:06
@gabisek No to musí být vážně dokonalosto sama |:o) Díky za tip, Gábi (F) Jen tohle asi nějakou dobu ještě nepoužiju, páč buchtu baští i naše dvouletá cácorka +o( Ovšem, možná by v noci líp spala *-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie