(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Kakaové řezy s polevou a kokosem - rychlovka
Potřebné ingredience
2 hrnky cukru (krystal nebo krupice), 1/2 hrnku vody, 3/4 Hery, 3 pol. lžíce kakaa, 4 celá vejce, 2 hrnky pol. mouky, prášek do pečiva, kokos na posypání
Postup přípravy
Cukr s vodu svaříme, přidáme Heru a po rozpuštění vmícháme kakao (nejlépe metličkou, aby se neutvořily hrudky). Znovu svaříme. Odlejeme si 3/4 hrnku, kterou po vychladnutí použijeme na polevu.
Po částečném vychladnutí hmoty ( stačí cca 10 min. ), přidáme do hrnce vejce a mouku spolu s práškem do pečiva - je lepší ho smíchat s moukou předem. Hotové řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech ( nejlépe kokosem ) a pečeme při 180°C asi 20-25 min.
Jakmile buchta zcela vychladne potřeme polevou z hrníčku a posypeme vydatně kokosem.
Necháme zaschnout a vznikne tak výtečná křupavá "krustička" - není to klasická poleva která ztuhne, jako třeba čokoláda, ale je moooc dobroučká :o) Dobrou chuť!
Po částečném vychladnutí hmoty ( stačí cca 10 min. ), přidáme do hrnce vejce a mouku spolu s práškem do pečiva - je lepší ho smíchat s moukou předem. Hotové řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech ( nejlépe kokosem ) a pečeme při 180°C asi 20-25 min.
Jakmile buchta zcela vychladne potřeme polevou z hrníčku a posypeme vydatně kokosem.
Necháme zaschnout a vznikne tak výtečná křupavá "krustička" - není to klasická poleva která ztuhne, jako třeba čokoláda, ale je moooc dobroučká :o) Dobrou chuť!
svaření cukru - trvá chvilenku
přidáme Heru a necháme rozpustit
vmícháme kakao a znovu svaříme
takhle nějak by měla vypadat poleva - po vychladnutí mírně zhoustne, je to vlastně takový tekutý, kakaový karamel :o)
Do zbylé části v hrnci přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva, a vylejeme na plech
Upečeno :o)
Potřeme polevou
Nakonec kokos a finíto :o) Peču většinou večer, až malá spinká, takže vydrží do rána, kdy poleva krásně "zkřupatí" :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
popenka
(upraveno)
8. 11. 2010, 21:52
Je tady moře hodně podobných receptů na tuhle buchtu,ale já si vybrala ten Váš a udělala jsem dobře!!! Buchta výborná, zatím jsem teda ochutnala jenom já (ještě chladne je pro moje kamarádky,co přijdou zítra ke mě na oběd tak díky díky, určitě si ji poznačím!!! Bety
blazi
(upraveno)
5. 3. 2009, 13:42
recept je mňam Mňam .. mam podobný. občas místo kokosu dávám strouhanou čokoládu a nebo oříšky.
Zuzalenka
(upraveno)
22. 1. 2008, 20:26
Výborný receptík . 1 s . Zase buchtičku moc ráda udělám . Akorát, kdo tady má pak hubnout ??? . Díky za recept - jednoduché, rychlé, vynikající
lucosek
(upraveno)
23. 1. 2008, 11:08
@Zuzalenka
Díky za komentář, Zuzanko Tuhle buchetku já miluju už od mala, pro tu její mňamkózní polevu a dneska oceňuju hlavně tu bleskurychlou přípravu Jsem ráda, že šmakuje
vendi
(upraveno)
21. 2. 2007, 21:00
tak téhle buchtičce se u nás říká ŠUP DO TROUBY- je fakt dobroučká, Vendula
lucosek
(upraveno)
21. 2. 2007, 21:03
@vendi
No jéje Já jí mám taky zafixovanou už od mala, jako "vařenou buchtu" Ale tak jsem si při vkládání říkala, že si zaslouží honosnější název, když je tak dobroučká
gabisek
(upraveno)
21. 2. 2007, 20:50
já dávám do polevy ještě rum a to je pak bašta
lucosek
(upraveno)
21. 2. 2007, 21:06
@gabisek
No to musí být vážně dokonalosto sama Díky za tip, Gábi Jen tohle asi nějakou dobu ještě nepoužiju, páč buchtu baští i naše dvouletá cácorka Ovšem, možná by v noci líp spala