Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KUŘE PO KANADSKU

0.0
KUŘE PO KANADSKU

Potřebné ingredience

Kuře(buď celé,ale naporcované) nebo kuřecí stehna,1 nakrájená cibule,1/2hrnku kečupu,1/2hrnku vody,1/2másla(nebo Hery),1lžíce voršestru,1lžice octa,1lžíce citr.šťávy,1/2lžice pepře,1/2lžice pál.papriky(nebo chili),2stroužky česneku,1masox,10dkg špeku na kostičky,sůl

Postup přípravy

Tento recept se původně jmenuje "Králík po Kanadsku",ale já si ho přejmenovala,králík se těžko shání a je poměrně drahý ,kuřecí je přeci jenom dostupnější.

Stehna nebo kousky kuřete osolíme a vložíme do pekáče.
Na kamnech rozpustíme máslo nebo Heru,přidáme cibuli a postupně všechny ingredience mimo soli,tuto směs krátce povaříme a nalijeme na připravené kuře.Dáme přiklopené péct do trouby,pokud chcete mít více sosu nemusíte potom odklápět a pokud chcete aby se více odpařilo a vypeklo,nechte ke konci odklopené.
Příloha-rýže,brambory nebo hranolky,ale i chleba.

Upozornění!!!- je to trochu více mastnější,já už ingredience přidávám podle oka.Pokud chcete,dejte si méně másla ,vody i kečupu (podle toho jak ho máte rádi).
No uvidíte,každý má rád něco jiného.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dada34 10. 1. 2009, 18:55
Tak jsme to měli dneska k pozdnímu obědu. Chutově výborné (clamp) (clamp), jen to bylo docela dost mastné *-), nevím jestli jsem to přehnala, ale dávala jsem to přesně podle receptu *-) Dáda
mada05 11. 1. 2009, 13:21
@Dada34 Jejda,tak to mě mrzí.U nás je to oblíbené jídlo,ale je fakt že už to dělám podle oka a dávám méně másla.Dopíši to do nějakým způsobem do receptu.Ale jsem ráda že jste to vyzkoušela. (Y) (pl)Renča
Dada34 11. 1. 2009, 22:06
@mada05 Vážně je to dobré, ale asi to chce vážně jen kousek, protože je tam ještě slanina a také něco pustí, ale jinak chválím (clamp). Jak jste psala, že je to původně na králíka, tak ten je přece jenom sušší. Hezký večer (flower) (flower) (flower)
mada05 12. 1. 2009, 20:40
@Dada34 Jsem opravdu ráda že vám to chutnalo.Je fakt,že čím déle recept děláte,upravujete si ho postupně podle sebe,aby vyhovoval tak jak potřebujete.Člověk to vychytá a pak je spokojen.Přeji dobrou chuť,pokud tento receptík ještě někdy budete dělat.Krásný večer. (hello) (zajic) (smich) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie