(recept
si oblíbilo 92 návštěvníků)
Domácí Lipánek
Potřebné ingredience
250 g odtučněného tvarohu (vanička), 1 šlehajda (my kupujeme Kunín - žlutý, modrý), 2 vanilkové cukry
Postup přípravy
Tvaroh, 3/4 šlehačky a cukry vyšleháme do hladka. A je HOTOVO!
Jako obměnu ještě někdy přidám nahrubo nastrouhanou hrušku... taky MŇAM MŇAM!
Vhodné od 1 roku.
Chutná to jako opravdický Lipánek. Malému i našemu taťkovi to náramně chutná! Taťkovi ten krém ještě navíc prokládám piškotama namočenýma v kávě a to máte vidět, jaký má boule za ušima :D
Jako obměnu ještě někdy přidám nahrubo nastrouhanou hrušku... taky MŇAM MŇAM!
Vhodné od 1 roku.
Chutná to jako opravdický Lipánek. Malému i našemu taťkovi to náramně chutná! Taťkovi ten krém ještě navíc prokládám piškotama namočenýma v kávě a to máte vidět, jaký má boule za ušima :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jančařík
(upraveno)
4. 2. 2011, 18:20
Zní to naprosto úžasně! Malej je jogurtovej závislák, takže nebude mít dlouhého trvání a udělám mu to
Lenpod
(upraveno)
21. 6. 2010, 22:47
Taky dělám už léta právě kvůli jednoduchosti a všem doporučuji. Smetanu ke šlehání používám 32% jakoukoli na 500g tvarohu a když zůstane, dám do mražáku a děti se těší na výborného "Míšu"...opravdu jen doporučuji....
upetrus
(upraveno)
18. 6. 2010, 16:08
Výborný a ták jednoduchý, děkuji za receptík Jsme si ho dali s jahodama, boruvkama a cukrářským piškotem a opravdu nemá chybu
mumlina
(upraveno)
1. 4. 2010, 10:12
Ahoj Peti, tak právě jsem dodělala,je to výborný,dala jsem omylem celou šlehajdu /modrý Kunín/,ale i tak OK, dětem i nám to moc chutná, díky moc za inspiraci ale teď abychom šli ven to vyběhat
krhak
(upraveno)
11. 10. 2009, 15:40
URČO VYZKOUŠÍM,PAK PÍSNU
cammelia
(upraveno)
27. 5. 2009, 16:27
Je výborný, udělala jsem ho tedy "drobet" tučnější, měla jsem jen plnotučný tvaroh a omylem jsem tam nalila celou šlehačku, takže jsem jí v tom hodně cítila, ale i tak byl vynikající Zbytek zkusím zamrazit, jestli z toho nevyjde taky prima zmrzlina.
melaky
(upraveno)
4. 4. 2009, 17:43
Od kolika měsíců to můžu malému dávat?
Petrana a Matýsek
(upraveno)
20. 4. 2009, 14:56
@melaky
My začali dávát po 1 roce - kvůli tvarohu ... osobně dřív bych to určo nedávala!
siraon
(upraveno)
2. 4. 2009, 15:45
ahojky chtěla bych vidět ty boule Peti, nééé vážně, jako smetanu žlutou? kunínskou? jsem na to dostala chuť
Petrana a Matýsek
(upraveno)
20. 4. 2009, 14:54
@siraon
Uvidíš, až vyzkoušíš, taky budeš mít boule Jo klidně žlutou kunínskou (no hlavně aby byla ke šlehání - je nejlepší ). Tak pak pošli s boulema
marfanov
(upraveno)
12. 10. 2009, 12:00
@Petrana a Matýsek
ta žlutá kunínská je ale 12% na vaření, ta asi nepůjde našlehat jestli teda myslíme tu stejnou, v kelímku?? jináč už mám taky boule.... MŃAAAM!!
azulka
(upraveno)
14. 1. 2009, 20:00
Přesně takhle se vyrábí všechny ty Pribináky,Lakrumáky a Lipánky. Mám mlíkařinu,takže ověřeno v praxi Doma dělám ze 3 tvarohů,aby to mým miláčkům na chvilku stačilo
vlkajda
(upraveno)
14. 1. 2009, 19:51
Je výborný. Hned jsem vyzkoušela. Děkuji za tip.
Zrušený účet
(upraveno)
12. 1. 2009, 11:48
Petro dělám něco podobného jako lehký krém do dortů - 1 tvaroh bez tuku, 1 celá šlehačka a moučkový cukr podle chuti - cca 3 lžíce. Vyšlehám do krému a je to veliká mňamka nejen pro děti, ale i pro dospěláky!!!! Plním tím třeba kaaaaaakaový piškotový dort a výborné je to i v kombinaci s ovocem
Petrana a Matýsek
(upraveno)
12. 1. 2009, 12:20
@
Dobrý nápad... určitě vyzkouším . Díky za tip!
Janawoh
(upraveno)
12. 1. 2009, 11:44
Já dělám něco podobného, ale místo šlehačky přidávám k tvarohu vychladlý puding. Někdy přidám i rozpuštěnou čokoládu . Ten váš bude taky určitě mňamka . Jana