(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Med z mladých borových šišek (na kašel) od pani Monika S. (moschus) ID 79888 děkuji za recept
Potřebné ingredience
1litr vody,1250g cukru,20mladých(zelených)borových šišek o velikosti 2-3cm,kyselina citronová
POSTUP PŘÍPRAVY
Šišky dobře omyjte a vařte půl hodinky,pak vodu sceďte,přisypte cukr a kyselinu citronovou vařte do zhoustnutí za občasného zamíchání Holky tady je ještě muj vlasní recept med ze smrkových výhonků dělám ho každý rok a je vynikající ..http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18360&user=85818
Postup přípravy
Recept není můj.Našla jsem ho v jednom časopise.Přišel mi velmi zajímavý.Nedalo mi to a tak jsem zjišťovala něco více o borovici.A zjistila jsem,že opravdu velmi dobře zabírá na kašel.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tomtyna
(upraveno)
19. 4. 2009, 20:50
Recept není můj.Našla jsem ho v jednom časopise.Přišel mi velmi zajímavý.Nedalo mi to a tak jsem zjišťovala něco více o borovici.A zjistila jsem,že opravdu velmi dobře zabírá na kašel.
Majčik
(upraveno)
17. 1. 2009, 9:52
to má jistě hodně vitamínu C mám uloženo
moschus
(upraveno)
16. 1. 2009, 23:45
Dobrý den Mirko!Děkuji . A pro všechny kteří ho chtějí vyzkoušet přikládám odkaz na originál http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12973&user=79888
tomtyna
(upraveno)
17. 1. 2009, 9:49
@moschus
Dobrý Moniko doufám že vám to nevadí že jsem přidala váš recept na med k mým receptům a korat jsem ho změnila s tou kyselinou cistrovovou je moc kyselí ale jinak je vynikající až na jare budu dělat med tak tak kyselinu přidávatnebudu protože každej říka je je moc kyselí Mirka
moschus
(upraveno)
17. 1. 2009, 11:58
@tomtyna
Dobrý den Mirko!!!!Přiznávám,že jsem nejdříve nechápala o co tu vlastně jde Pravděpodobně obě víme o čem mluvím.Alespoň si to myslím. Každé vylepšení receptu se cení ,i když na druhou stranu jste to mohla napsat do komentářů.Jak to tu maminky dělají.Přesto budiž.Nikdo není autorem a ani vlastníkem receptů.Každý recept někdo někde získal.Tudíž ani já nejsem autorem receptu. Já osobně jsem recept našla v loňské roce na jaře,takže vyzkoušet ho jsem mohla pouze jednou.A ta kyselejší chuť vůbec nám nevadila.Není určen na namazání na chleba.Ale do čaje.Má to hodně silic,takže nepodávat dlouhodobě,ale pouze při kašli.Dětem jsem do čaje dávala 3krát za den malou lžičku.A ta kyselina citronová tam jistě má svůj úkol,kvůli kozervaci.Takže by bylo možná lepší kyselinu citronovou zaměnit za citron Třeba by med nebyl tak kyselý
tomtyna
(upraveno)
16. 1. 2009, 14:32
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18360&user=85818
IvetaTobi
(upraveno)
16. 1. 2009, 10:47