Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí nugety a la McDonald

0.0
Kuřecí nugety a la McDonald

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa,
fritovací rostlinný olej,
1 vejce,
1 šálek vody,
2/3 šálku mouky (all-purpose),
1/3 šálku směsi \"tempura mix\" (nebo 1/3 šálku mouky navíc => bude jí celkem 1 šálek, jestliže \"tempura mix\" není k dispozici),
2 KL soli,
1/2 KL Accent® (mám pocit, že se jedná o glutasůl, ale nechám to raději na vyjádření znalých labužníků),
1 KL granulované cibule,
1/4 KL pepře,
1/8 KL granulovaného česneku.

Postup přípravy

Rozšlehané vejce smícháme s šálkem vody. Promícháme. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku, sůl, Accent®, pepř, granulovanou cibuli a česnek. Kuřecí prsa naklepeme paličkou na 1/4 palcovou tloušťku (cca 6 mm). Každý plátek poté rokrájíme na 6-7 kousků. Jednotlivé kousky obalíme potřásáním v moučné směsi v mikrotenovém sáčku. Takto připravené nugety dále dobře obalíme v připravené vaječné směsi a poté opět v kořeněné moučné směsi. V té je dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice. Do lednice vložíme též přikrytou vaječnou směs. Po vychlazení opakujeme obalovací proces.

Předehřejeme troubu a pečicí papír na 190 °C (375 °F). Nugety osmažíme ve fritovacím hrnci při 190 °C (vždy najednou okolo 9 kousků) do světle hněda a křupava. Osmažené nugety necháme na ubrousku okapat z přebytečného tuku. Potom je rozprostřeme na předehřátý pečicí papír a pečeme v troubě po dobu okolo 5-7 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie