Guláš z krůtího masa
Potřebné ingredience
krůtí maso
Dáváme přednost chlazenému, mražené používáme jen v nouzi. Přece jen, chlazené krůtí řízky můžeme lépe „očichat“ a zhodnotit tak čerstvost. 800 g
sádlo
Obvykle se používá doma vyškvařené, anebo kupované vepřové sádlo, můžete ale klidně použít na příklad Heru. 2 lžíce
cibule 1 ks
sůl
pepř
kmín
mletá paprika 1 lžička
česnek 4 stroužky
feferonky
Nejlépe je použít čerstvé, nemáte-li, vezměte sušené. Zkušená hospodyňka ale na podzim koupí půl kila čertvých feferonek, vezme jehlu a nit a jednu po druhé pěkně na tu nit navlékne. Zavěsí do chladného špajzu a má celý rok čerstvé, voňavé feferonky doma. 1-2 ks
majoránka
jíška
Normálně bychom doporučili udělat si jíšku na pánvi, do tohoto receptu se ale báječně hodí jíška hotová, třeba od Vitany. 2 lžíce
Postup přípravy
Vypneme plamen, necháme „dojít“, hrnec otevřeme, podle potřeby podlijeme nebo jenom vmícháme jíšku, provaříme a podáváme s pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé