Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Výborný salát od kamarádky :-)

0.0
Výborný salát od kamarádky :-)

Potřebné ingredience

Tento recept není můj,ale mám ho od kamarádky - u nás však všem velmi zachutnal, tak ho dávám i tady.

celer ve sladkokyselém nálevu (je jemně nastrouhaný na nudličky a vůbec nemá chuť celeru, takže když to člověk jí a neví, myslí si, že je to zelí ve sladkokys. nálevu) dá se koupit v Bille, jinde jsem ho neviděla
4vajíčka na tvrdo, půl konzervy kukuřice, dle chuti kompotovaného ananasu, 10dkg měkkého salámu, 10-15dkg tvrdého sýra, pórek, majonéza (suroviny si můžete upravit dle své potřeby - když děláte do menší misky, tak ubrat, když máte radši kukuřici - tak si klidně přisypte) :-)) Prostě jak kdo má rád.

Postup přípravy

Salát se nemíchá, dává se ve vrstvách a každý si pak nabere a dle své chuti si ho zamíchá na talířku.
První vrstva jsou vajíčka na tvrdo nakrájená na osminky, na ně dáme další vrstvu: vymačkaný celer (nikoli propláchnutý), zasypeme ananasem , pak příjde nakrájený salám na nudličky, na něj nastrouhaný sýr (najemno), pak vrstva kukuřice (dle chuti - já dávám tak půl konzervy Bonduel), na ní pórek nakrájený na kolečka - nakonec příjde majonéza, kterou uhladíme a dáme salát na chvíli do ledničky. Salát se nesolí ani nijak nechutí - ten celer s ananasem mu dají tu správnou chuť. Podáváme s celozrným pečivem a je to opravdu moc velká dobrota.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie