Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
ovocný salát s pohankou

ovocný salát s pohankou

Potřebné ingredience

300g vařených pohankových krup, 2-3 jablíčka, 2 mrkve, 2-3lžíce rozinek, hrst opražených mandlí nebo slunečnicových semínek, 2lžíce citrónové šťávy (tak půlka vymačkaného citrónu), 3lžíce medu (kdo chce může přidat špetku skořice nebo vanilky)

Postup přípravy

Pohanku si uvařím podle návodu, mezi tím si nakrájím jablíčka na menší kousky i se slupkou, mrkev nastrouhám na hrubém struhadle, slunečnici nebo mandle opražím na rozehřáté pánvi…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
výborný mazanec bez vajíček

výborný mazanec bez vajíček

Potřebné ingredience

275ml mléka, 100g rozpuštěného másla, 300g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 3 lžíce cukru, 1 vanil. cukr, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžíce rumu, rozinky, opražené semínka slunečnice, 1/2 čokolády Studentská pečeť

Postup přípravy

Přísady dám v uvedeném pořadí do pekárny až po ten rumík :-) a zapnu na základní program (pekárna Domo 3,10hod.), velikost large, kůrka světlá. Po zvukovém znamení přidám buď…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Výborný salát od kamarádky :-)

Výborný salát od kamarádky :-)

Potřebné ingredience

Tento recept není můj,ale mám ho od kamarádky - u nás však všem velmi zachutnal, tak ho dávám i tady. celer ve sladkokyselém nálevu (je jemně nastrouhaný na nudličky a vůbec nemá chuť celeru, takže když to člověk jí a neví, myslí si, že je to zelí ve sladkokys. nálevu) dá se koupit v Bille, jinde jsem ho neviděla 4vajíčka na tvrdo, půl konzervy kukuřice, dle chuti kompotovaného ananasu, 10dkg měkkého salámu, 10-15dkg tvrdého sýra, pórek, majonéza (suroviny si můžete upravit dle své potřeby - když děláte do menší misky, tak ubrat, když máte radši kukuřici - tak si klidně přisypte) :-)) Prostě jak kdo má rád.

Postup přípravy

Salát se nemíchá, dává se ve vrstvách a každý si pak nabere a dle své chuti si ho zamíchá na talířku.
První vrstva jsou vajíčka na tvrdo nakrájená na osminky, na ně dáme další…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený patizon (nebo cuketa)

Zapečený patizon (nebo cuketa)

Potřebné ingredience

patizon (můžeme nahradit cuketou), brambory, sůl, grilovací koření (nebo dle chuti), vegeta, sladká smetana, sýr (jakýkoliv-strouhaný nebo i plátkový), máslo

Postup přípravy

Patizon (nebo cuketu) si oloupeme a nakrájíme na plátky silné tak 1,5-2cm, dáme do pekáčku, který si vymažeme máslem, posypeme grilovacím kořením a vegetou (můžete dát co chcete…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Potřebné ingredience

plátky kotlet (může být i plecko nebo krkovička), sůl, pepř, cibule, česnek, šlehačka (smetana na šlehání)-může být i "jen" smetana (se žlutým víčkem), brambory, olej

Postup přípravy

Plátky masa si naklepu, osolím a opepřím, rozetřu na ně prolísovaný česnek. Na dno pekáče dám trochu oleje a na to položím plátky masa, aby zakryli dno. Na ně nakrájím na hrubší…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
RÝŽOVÝ NÁKYP

RÝŽOVÝ NÁKYP

Potřebné ingredience

1l mléka, 200g rýže, 10dkg moučkového cukru, 12,5dkg (1/2)másla, 4 vejce, citronová kůra (nemusí být), špetka soli, strouhanka, kompotované nebo čerstvé ovoce (broskve, meruňky,jahody,švestky-prostě podle chuti)

Postup přípravy

mléko dáme vařit-pak přidáme špetku soli a probranou a propláchnutou rýži, za častého míchání (hlavně ke konci) aby se nám to nepřipálilo, vaříme cca 30min. Pak zchladíme (já…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VÝBORNÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

VÝBORNÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1-1,5l vody, mražený špenát, bujon, cibule, olej, mouka, sůl, smetana /mléko/, vejce, česnek (dle chuti)

Postup přípravy

Do vody dám špenát , až se rozvaří, udělám si na oleji jíšku s jemně nakrájenou cibulkou (na oleji osmahnu do polo-zlatova :-) cibulku,pak přidám mouku a udělám jíšku) - tu zaliji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá polévka zvaná "pajšl"

Bílá polévka zvaná "pajšl"

Potřebné ingredience

králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana

Postup přípravy

V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Smetanová brokolicová polévka

Smetanová brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1brokolice
250ml smetany 12% (žluté víčko)
olej
hladká mouka
kostka bujonu
vejce
sůl, vegeta, 4kuličky nového koření, 3 bobkové listy

Postup přípravy

Rozebranou brokolici na růžičky dám do vody společně s novým kořením a bobkovým listem, posolím a dám vařit. Až je brokolice měkká, tak ji vyndám na talíř, kde jí pomačkám…

Zobrazit více...

Kategorie