(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bílá polévka zvaná "pajšl"
Potřebné ingredience
králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana
Postup přípravy
V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu. Zatím si rozmíchám zakysanou smetanu a mouku v mléce a tím zahustím vývar. Obrané maso vložím zpět do polévky. Dle chuti přisolím a přikyselím octem. Podávám se zvlášť uvařenými brambory, které na talíři pomačkám a zaliji polévkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

krišon
(upraveno)
13. 11. 2016, 19:40
Miluju ji a dělám také z králíka nebo koupím kuřecí žaludky a srdíčka, protože pajšl, který se jindy sehnal za pár korun, se už u nás neprodává
nahlásit

Renčazhor
(upraveno)
13. 11. 2016, 18:56
pamatuju, nějak nevařím, ale dík za připomenutí, ráda vyzkouším zařadit do jídelníčku - píšu záměrně zkusím, protože to je asi druh polévky, která nebude po chuti mnoha lidem. Já ji snad jako jediná ve školní jídelně měla ráda

nahlásit

Nardina
(upraveno)
13. 11. 2016, 18:38
Pajšl polívka mého mládí, mňam, zrovna dneska vařím. Mám ho ráda nakyslý, super mňamka. Doporučuji
nahlásit