Zobrazit přihlášovací formulář

Dort s prostíráním, kávou, kytičkou a cukrovím

0.0
Dort s prostíráním, kávou, kytičkou a cukrovím

Potřebné ingredience

Korpus:
3 vejce cukr dle váhy vajec pol. mouka dle váhy vajec
½ prdopeč horká voda dle váhy vajec

Roláda:
4 vejce 4 lžíce krystalu 2 lžíce pol. mouky
2 lžíce hl. mouky ½ prdopeč marmeláda

Nádivka do dortu:
šlehačka pomazánkové máslo cukr moučka

Nádivka pod marcipán:
2,5 dkg másla cukr moučka

Marcipán na potažení:
100 g cukru 50 g sunaru voda
mandlové aroma

Marcipán na ozdoby:
4 lžíce sunaru 6 lžic cukru voda
lžička másla

čokoláda 100 % tuk rozpustná káva

Postup přípravy

Uděláme korpus, který po vychladnutí rozkrojíme na 3 pláty.
Roládu upečeme a za horka srolujeme, po vychladnutí namažeme narmeládou.
Uděláme nádivku do korpusu, potřeme první plát, přiklopíme druhým, polejeme silnou kávou, potřeme nádivkou a přikryjeme posledním plátem. Vrch potřeme nádivkou pod marcipán a boky nádivkou do korpusu.
Boky posypeme strouhanou čokoládou.
Uděláme si ozdoby z marcipánu – hrníček (naplněný roládou a nahoře vylitý čokoládovou polevou) s ouškem a talířkem, prostírání (smíchaný marcipán s grankem), talířek na který položíme dva plátky rolády a kvítečky dva kaly (bílé s oranžovým středem) a dva zelené lístečky.
Uděláme plát marcipánu na potažení dorty a dáme ho nahoru na dort.
Ozdoby přiděláme máslovou nádivkou.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra27 10. 4. 2008, 8:07
Dobrý den, ráda bych od vás získala postup. Děkuji Petra
Zrušený účet 14. 4. 2008, 23:15
@Petra27 Dort s hrníčkem, prostíráním, talířkem s roládou a kalou Korpus: 3 vejce cukr dle váhy vajec pol. mouka dle váhy vajec ½ prdopeč horká voda dle váhy vajec Roláda: 4 vejce 4 lžíce krystalu 2 lžíce pol. mouky 2 lžíce hl. mouky ½ prdopeč marmeláda Nádivka do dortu: šlehačka pomazánkové máslo cukr moučka Nádivka pod marcipán: 2,5 dkg másla cukr moučka Marcipán na potažení: 100 g cukru 50 g sunaru voda mandlové aroma Marcipán na ozdoby: 4 lžíce sunaru 6 lžic cukru voda lžička másla čokoláda 100 % tuk rozpustná káva Uděláme korpus, který po vychladnutí rozkrojíme na 3 pláty. Roládu upečeme a za horka srolujeme, po vychladnutí namažeme narmeládou. Uděláme nádivku do korpusu, potřeme první plát, přiklopíme druhým, polejeme silnou kávou, potřeme nádivkou a přikryjeme posledním plátem. Vrch potřeme nádivkou pod marcipán a boky nádivkou do korpusu. Boky posypeme strouhanou čokoládou. Uděláme si ozdoby z marcipánu – hrníček (naplněný roládou a nahoře vylitý čokoládovou polevou) s ouškem a talířkem, prostírání (smíchaný marcipán s grankem), talířek na který položíme dva plátky rolády a kvítečky dva kaly (bílé s oranžovým středem) a dva zelené lístečky. Uděláme plát marcipánu na potažení dorty a dáme ho nahoru na dort. Ozdoby přiděláme máslovou nádivkou.
Jajoch 30. 3. 2008, 14:23
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-o :-) (clamp) (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie