Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 76 návštěvníků)

KARAMELOVÉ ŘEZY - móóóc dobré!

0.0
KARAMELOVÉ  ŘEZY - móóóc dobré!

Potřebné ingredience

Těsto: 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 6 vajec, 1 lžíce kakaa, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu. Můžeme přidat i hrst mletých ořechů, dle potřeby mléko na zředění těsta. (Lžíce dávám vrchovaté.) *** Krém: 1 máslo, 1 kondenzované mléko SALKO *** Na ozdobu: čokoláda na vaření, krájené mandle.

Postup přípravy

TĚSTO: Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec lehce vmícháme sníh. Do těsta můžeme přidat i hrst mletých ořechů a v tomto případě musíme dle potřeby přidat trochu mléka na zředění těsta. Těsto musí být tekuté, ale ne řídké ! Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

KRÉM: Ručním šlehačem utřeme máslo a potom vmícháme předem uvařené studené kondenzované mléko, které je potřeba nejlépe den předem uvařit. (Plechovku mléka celou zalijeme vodou a vaříme cca 2 hodiny. Dle potřeby kdyžtak dolíváme horkou vodu, aby byla plechovka stále potopená. Mléko potom bude hnědé zkaramelizované.) Krém namažeme na vychladlou buchtu a vršek polijeme čokoládou a ozdobíme strouhanými mandlemi.

Abych šetřila energií a nevařila 2 hodiny jen jednu plechovku, tak si většinou vařím 2-3 kondenz.mléka najednou a ty která hned nespotřebuju dávám vychladlá do ledničky a mám je pro příště již připravená.

Tyto řezy jsou opravdu moc dobré. Je to opravdu fajnová buchta a u nás doma MÓC oblíbená.

Dejte mi vědět, jestli vám také chutnala.

z uvedených ingrediencí vypracujeme tekuté těsto, ale ne řídké!

těsto nalijeme na vymazaný a hr.moukou vysypaný plech a pečeme při 160°C asi 15 minut

upečenou buchtu necháme vystydnout

v průběhu pečení si připravíme krém - utřeme máslo a postupně vetřeme vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko

krém namažeme na vychladlou buchtu

polijeme čokoládou a posypeme krájenými mandlemi

Nakrájené řezy ... připravené ke kafíčku. Čokoláda se mi tentokrát při krájení lámala, protože jsem do čokolády na vaření přidala ještě i pár mléčných figurek z vánoční kolekce. Čokoláda má pak hezkou mléčnou barvu, ale hůře se krájí a více se láme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlr.Buckova 21. 1. 2016, 18:53
(Y)
lidare 21. 1. 2016, 12:57
(Y) :-) (C) (clamp)
misickak 27. 10. 2008, 20:54
Dobrý večer,dnes jsem udělala řezy podle vašeho receptu.´Manžel si je moc chválí a to je pocta.Neměla jsem krájené mandle tak jsem posypala cukrářským drobením.A je to taky dobré.Moc díky za recept.Šárka (Y) (Y) (Y) (Y)
Valuska3 22. 3. 2008, 10:51
Aké velké má byť maslo, 125g, či 250g? *-)
jafo 25. 3. 2008, 17:39
@Valuska3 Vali, dávám celé velké máslo (250 g). Jana
Dandulee 4. 7. 2007, 20:04
výborné (Y) (Y) (Y)mohu jen doporučit (F)
galli 3. 7. 2007, 13:09
(Y) (Y) upečeno,vypadá to úžasně a už jsem si musela i kousíček dát :-) mňamina...teď to chladím v ledničce,než to naservíruji rodince...díky za receptík (F) (F) (F) Líba
anelkaX 2. 7. 2007, 17:27
je to dobrota! Opravdu nám zmizel plech do večera...
jacuk 7. 5. 2007, 16:31
Budu je muset brzy vyzkoušet,už ted se mi sbíhají sliny. (Y) (Y) (Y)Vypadají fakt dobře (clamp) (clamp) (clamp)
BOTATEX 7. 5. 2007, 16:10
Tak takovou buchtu jsem ještě nedělala a to už jsem jich teda ochutnala nebo upekla dost :-) No myslím,že ji brzo vyzkouším apak dám vědět,jak chutnala (X)
Inana 7. 5. 2007, 16:03
Tak tohle je fakt bomba, moc nám to chutnalo, musím to zítra dělat znovu.
Lalaa 6. 4. 2007, 13:22
Mnam take je casto delam :-P Dobrota (Y) (C)
Mladá 6. 4. 2007, 11:32
Jani,určitě je v brzké době vyzkouším :-)už teď mám na ně ohormnou chuť (Y)
jafo 6. 4. 2007, 22:50
@Mladá Vyzkoušejte ... já je budu teď na Velikonoce taky zase dělat. U nás se po nich vždycky jen zapráší. Tak ať se vydaří a ať Vám šmakují tak jako nám. Hezké Velikonoce, Jana :-)
BLANKA 6. 4. 2007, 8:40
(clamp)MŇAM TO MŮŽE BÝT DOBROTA (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie