(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Karamelové řezy snů :o)))
Potřebné ingredience
1 salko, 2 vejce, 20 dkg cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje, 750 ml mléka, 30 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 vanilkové pudinky, 2 vanilkový cukry, 40dkg másla, 2 balíčky BE BE sušenek mléčných,1 čokoládová poleva ( 10 dkg čokolády na vaření a 10 dkg 100% tuku )
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme salko na 2 hodinky ve vodní lázni....Smícháme 2 vejce s 20 dkg cukru krupice, přidáme 1 dcl oleje, 250 ml mléka, prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa a 30 dkg hladké mouky a dáme péct na vymyzaný a vysypaný plech na 180 stupňů cca 30 minut. Mezitím si připravíme puding a to že 500 ml mléka smícháme se 2 vanilk.pudinky, 2 vanilkovými cukry a 15 dkg másla a vaříme dvě minutky za stálého míchání a ještě teplé nalijeme na moučník. Na puding naklademe mléčné BE BE sušenky a necháme minimálně hodinu vystydnout a ztuhnout. Uvařené a vychladlé salko smícháme s 25 dkg másla a natřeme na sušenky a potom klasickou čokoládvou polevou potřeme. Necháme odležet cca 2 hodinky. Pak konzumujeme. Aby Vám nepraskala čokoláda, když řežete kousky, nahřejte si chvilku nůž v horké vodě, jde to pak jak po másle a čokoládka je krásná :o))) Dobrou chuť :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ajča74
(upraveno)
17. 12. 2010, 12:31
Jsou moc dobré, u nás jim říkáme 3BIT. Vždycky se všichni oblizujou, hlavně manžel.
Terísek 58
(upraveno)
29. 12. 2010, 18:31
@Ajča74
Katynka*
(upraveno)
17. 12. 2010, 7:09
vypadají luxusně
Terísek 58
(upraveno)
29. 12. 2010, 18:31
@Katynka*
Svetla35
(upraveno)
6. 5. 2010, 8:32
Dobrý den,Míšo,tak jsme včera upekly a je to bomba ,děkuji za skvělý receptik
Terísek 58
(upraveno)
20. 5. 2010, 8:50
@Svetla35
tak to jsem moc ráda,že Vám chutnají nemáte zač
oranž
(upraveno)
28. 3. 2010, 22:32
vypadají úúúúúúžasně !!!
Terísek 58
(upraveno)
28. 3. 2010, 22:44
@oranž
Kokoška
(upraveno)
27. 3. 2010, 9:27
TAk jsem bohužel taky podlehla pokušení , ale tekl mi krém ze salka. . Ale stejně se snědl celý plech . Jen se chci zeptat do jak velkého plechu řezy děláte ??? Dík za odpověď
Terísek 58
(upraveno)
28. 3. 2010, 21:44
@Kokoška
tak hlavně,že chutnaly a plech mám klasický 38 cm x 33 cm
CharlotkaK
(upraveno)
21. 2. 2010, 19:22
Řezy nemají chybu jsou výýýbornééé
Terísek 58
(upraveno)
21. 2. 2010, 20:06
@CharlotkaK
to mě těší,že Vám chutnají a děkuji
Mourinka
(upraveno)
20. 2. 2010, 14:39
Jé, to vypadá úžasně, odpoledne asi vyrazím na nákup, takže připisuji - Salko. Ach jo a to jsem chtěla hubnout
Terísek 58
(upraveno)
20. 2. 2010, 18:41
@Mourinka
tak to hubnutí nechte až na jindy Jjsou výborný a to si přeci nerisknete je nevyzkoušet
Mourinka
(upraveno)
21. 2. 2010, 13:27
@Terísek 58
Mám nakoupeno, jdu na ně. Jaro je ještě daleko, hubnout se bude až potom
Terísek 58
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:26
@Mourinka
rozumná řeč tak pak písněte jak chutnají
Mourinka
(upraveno)
12. 3. 2010, 10:09
@Terísek 58
Tak jsou fakt vynikající. Už jsem je dělala podruhé - jen moji chlapi si "stěžovali" na moc vysoký spodní korpus, tak jsem ho udělala z menší dávky a ještě že jsem oblízala náplně při plnění - nezbyl na mě ani kousíček.
Terísek 58
(upraveno)
15. 3. 2010, 14:40
@Mourinka
děkuji z chválu,je pravda,že korpus je vysoký,taky jsem si říkala,že pro příště udělám menší dávku jsem ráda,že chutnají
darinka30
(upraveno)
20. 2. 2010, 13:32
Terísek 58
(upraveno)
20. 2. 2010, 14:37
@darinka30
Hnědovláska
(upraveno)
20. 2. 2010, 11:18
Míšo,krááásné řezy Vypadá to na kalorickou bombu
Terísek 58
(upraveno)
20. 2. 2010, 13:13
@Hnědovláska
no jo,ale co by měl člověk z toho kdyby se furt držel nějakých pravidel? Koukejte rozehřát mixér a udělat si taky nějakou dobrůtku nejsou moc sladké opravdu jsou dobré
Hnědovláska
(upraveno)
20. 2. 2010, 13:30
@Terísek 58
Tak já je vyzkouším ale jak je možné,že se mi salko s máslem srazí? Mám strach se do toho pustit,abych to nevyhodila
Terísek 58
(upraveno)
20. 2. 2010, 14:36
@Hnědovláska
Jani musíte mít oboje stejně teplé nebo studené.Většinou si salko uvařím den předem a než jdu spát vyndám máslo a ráno je vše stejně studené.Jinak pokud se Vám někdy stane,že se Vám zdrcne tak nevyhazujte,dejte si hrnek na vodní lázeň a v dalším hrnku zdrclý krém mixérem zase umixujete do hladka.Je škoda to vyhazovat jde to normálně takto vyšlehat do hladka a krém je opět jak má být mixujte zhruba 5 minutek než uvidíte že krém je zase krásný,samozřejmě normálně ohřívejte ve vodě.Snad jste mě pochopila.Míša
Hnědovláska
(upraveno)
20. 2. 2010, 17:50
@Terísek 58
Ano,pochopila jsem to Tak půjdu do toho Děkuji
Terísek 58
(upraveno)
20. 2. 2010, 21:53
@Hnědovláska
Ilonáček
(upraveno)
19. 2. 2010, 23:54
Terísek 58
(upraveno)
20. 2. 2010, 10:20
@Ilonáček
Ilonko nechvalte pořád nebo spychnu vyzkoušejte jsou výborný
xanavi
(upraveno)
19. 2. 2010, 21:52
vypadají lákavě,
Terísek 58
(upraveno)
19. 2. 2010, 21:54
@xanavi
a jsou opravdu rychlé a jednoduché a hlavně výýýborný