Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dort s jedlým obrázkem

0.0
Dort s jedlým obrázkem

Potřebné ingredience

KORPUS: 5 vajíček, 1 hrnek cukru krupice, 1a1/4 hrnku pohr.mouky, 5 lžic vlažné vody,1 prášek do pečiva, trochu kakaa pokud chcete tmavý korpus
KRÉM: 0,5 l mléka,120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky, 1a1/2 másla,vanilka nebo van. cukr
ZDOBENÍ: kokos, potravinářské barvy, jedlý obrázek + dekorgel, dortové zdobení dle fantazie, dortové svíčky

Postup přípravy

KORPUS: Na tyto 2 dorty jsem si upekla 3 korpusy (2 světlé a 1 tmavý), každý jsem rozkrála na půl, tmavou půlku jsem vložila mezi světlé půlky.
Vejce ušleháme do pěny,přidáme vlažnou vodu. Chvilku šleháme,potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva Potom už jen pečeme cca 45 min. na 175°C.
KRÉM: Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr), jak mléko zavře přidáme pudinkové prášky (rozmíchané v malém množství mléka) a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.
Potom jsem vychládlé korpusy rozřízla 1x podélně nití, první spodní světlou vrstvu potřela marmeládou a krémem, přiklopila druhou tmavou vrstvou, tu jsem potřela krémem (trochu jsem si oddělala do misky a smíchala s kakaem aby byl zase hnědý) a naskládala na to kolečka banánů a třetí světlou vrstvu jsem potřela lehce zase bílým krémem. Nakone celý dort obmazala všude dokola krémem. Na obsypání bočních stran jsem použila barvený kokos.Celý dort jsem dala do druhého dne do ledničky, aby pořádně zatuhl. Druhý den jsem pomocí decorgelu nalepila jedlý obrázek a dozdobila barevným krémem, dortovým zdobením.

korpusy

mazání

promazané, obsypané

pokládání obrázku

Blesk McQueen

motýlí víla

sfoukávání svíček :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

michell_S 5. 9. 2009, 20:50
Dobrý den, prosím to množství surovin u korpusu je předpokládám na jeden korpus. A u krému? *-) *-) na jeden dort nebo na oba dva? Děkuji. (L) (L)
Zrušený účet 9. 2. 2009, 8:57
Oba jsou nááááááádhernééééééééé (clamp) (clamp) (clamp)
silovajana 8. 2. 2009, 10:49
NO KRASNY!!!!!!! Prejeme holkam vsechno nejlepsi :-) (^) (^) (L) (L)
Dermajetics 8. 2. 2009, 10:25
Ty jsou kouzelnééé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie