Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Máslový sypaný koláč

0.0
Máslový sypaný koláč

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1kg nastrouhaných jablíček, 20 dkg nahrubo nasekaných vlašáků nebo lískových /vlašáky jsou lepší/, 125g rozpuštěného másla /opravdového másla, ne Hera atp./, skořice /nemusí být/.

Postup přípravy

Smícháme mouku a cukry a tím si vytvoříme sypkou hmotu. Jablíčka nastrouháme na hrubším struhadle. Dno plechu vymažeme a na dno vysypeme sypkou hmotu. Na sypkou hmotu navrstvíme jablíčka, přimáčkneme, posypeme ořechama, skořicí, opět sypkou hmotou a polijeme máslem. Dále vrstvíme opět jablíčka, ořechy, sypká vrstva, máslo. Končíme sypkou hmotou, kterou opět polijeme máslem a posypeme ořechama. Dáme péct na 175 stupňů, pečeme cca 45 minut. Je to strašně jednoduché a dobré i jako teplé, i jako studené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

linees 12. 1. 2013, 8:35
Dobrý den, včera večer jsem upekla Váš máslový koláč a výsledek je úžasný (Y) (Y). Pekla jsem v kulaté dortové formě a do mouky jsem přidala půlku kypřícího prášku. Chutná výborně a již jsem si ho zařadila do oblíbených. Moc Vám děkuji a všem doporučuji vyzkoušet. Michala (L)
Appletka 4. 4. 2014, 0:51
@linees Moc děkuji. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie