Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Drobková polévka (moje nejoblíbenější)

0.0
Drobková polévka (moje nejoblíbenější)

Potřebné ingredience

Máslo, mrkev, petržel, hladká mouka, voda, sůl, vejce, petrželka

Postup přípravy

Na másle si oprančíme nastrouhanou mrkev a petržel. Necháme zesklovatět a přidáme 2 lžíce hladké mouky, rozmícháme a zalijeme vlažnou vodou, přidáme sůl a necháme povařit, dokud zeleninka nebude měkká. Mezitím si z 1 vejce a 3-4 lžic hladké mouky připravíme drobky. Nejlépe rozmíchat vajíčko vidličkou a postupně přidávat mouku, pak už míchám rukama, dokud se nezačne těstíčko drobit (trvalo mi docela dlouho než jsem se to naučila, ale stejně mám raději větší drobky). Přidáme do polévky a asi 5 - 10 minut zavaříme. Polévku dochutíme a přidáme petrželku. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dana 41 13. 3. 2013, 15:25
Takhle polivka je noková a ne dropková (G) (pl) (child3) (child3) (child2) (child2) (@) (&) (palice) (kytara) (kytara) (leto) (leto) (pusa) (pusa) (chripka)
BlankaHec 6. 5. 2013, 9:33
@Dana 41 *-) každej tomu říká jinak :-$
silvic 2. 6. 2008, 23:35
Děcka já dělám "drobinky" nejradši, frknu je většinou i do vývarů místo nudlí atd...Nechci "fušovat" do receptu, je skvělej, hned bych tý vyfocený polívky sežrala kýbl....jsem polífkofilní ;-) ;-) Takže já je ale dělám z hrubé mouky, frknu jí kopec do misky ,udělám trochu důlek, většinou dvě vajca do toho a hranou vidličky to hnípu, jakože bokem té vidle, to jakože rychlými pohyby přehrnuji a krájením kouskuji, jak moc se to rozpižlá , tak velké sou drobinky, já taky rači ty větší...pak to oseju v tom umělohmotném sítku a mlesknu do vroucí polevy (já to jen nechám přejít varem, mám to radši tvrdší :-o....Když né mé drobení, oceníte zajisté alespoň můj "popisovací" talent *-) *-)
BlankaHec 3. 6. 2008, 23:34
@silvic :-D :-D :-D :-D Silvo, oceňuju všechno, ale ten popisovací talent fakt nemá chybu (Y) (Y) (Y) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (L)
lumka 2. 6. 2008, 14:30
Holky,taky ji dělám,ale když vám těsto ztvrdne,strouhejte na struhadle okurkovém a nechte chvilku zavadnout a pak uvařit,je to taky podobné. (Y)
BlankaHec 2. 6. 2008, 23:02
@lumka *-) *-) *-) TAK TO MĚ JEŠTĚ NENAPADLO, TAK JAK SE MI TO ZASE JEDNOU NEPOVEDE, TAK BUDU STROUHAT ;-) ;-) ;-) (L)
SyMa 28. 5. 2008, 23:08
Dobrý večer, tak jsem se pustila do polívčičky........Jak děláte ty drobky *-) Ani nechtějte vědět, co vzniklo mě :-o 8-| Těsto se něchtělo drobit a začalo tvrdnout ;-)No nakonec jsem to těsto natrhala na kousky.... ;-)Trhance byly trošku tužší, musely se víc kousat :-D ale jinak to byla dobrůtka :-pSylva.
BlankaHec 29. 5. 2008, 22:45
@SyMa :-D :-D :-D SYLVO, TO NIC, ČASEM NA TO PŘIJDETE ;-) ;-) ;-), JÁ TU POLÍVKU DĚLÁM ČASTO A DROBKY JSOU POKAŽDÉ JINÉ :^) :^) :^).. JEDNOU TVRDŠÍ, JEDNOU MĚKČÍ.... ALE DOST ČASTO JE TAKY JEŠTĚ TRHÁM, ABY NEBYLY TAK VELKÉ (smich) (smich) (smich), ALE VĚTŠINOU DÁM NA JEDNO VAJÍČKO 4-5 LŽIC MOUKY A PAK TO DOCELA JDE.... TAK SNAD TO BUDE PŘÍŠTĚ LEPŠÍ (L) (hello) (flower)
golinda 22. 4. 2007, 20:42
Dnes jsem vařila vaší polévku, je opravdu výborná. Menší problém byl s drobkama, ale i ty se povedly/po delší době/. Díky za dobrý recept. Renča (Y)
BlankaHec 23. 4. 2007, 22:15
@golinda Ách ty drobky, ty trápí snad úplně všechny (Y) (Y) (Y). Hlavně že chutnala ;-) ;-) ;-)
Navis 22. 3. 2007, 13:47
akorát jsme s malou dobaštily polívku (PL).Je opravdu dobrá (Y).A to já polévky nemusím abych řekla pravdu,ale tuhle budu vařit.je nenáročná a chutná.Ale s těma drobkama jsem měla menší problém *-).ale nakonec se povedly i ty ;-).
BlankaHec 23. 3. 2007, 21:25
@Navis Petruš, drobky se časem povedou ;-) ;-) ;-), mně to taky trvalo, než jsem se je naučila *-) *-) *-), ale stejně to není pořád to pravé ořechové :-D :-D :-D. Já na polévky také moc nejsem, ale tuto můžu furt :-P :-P :-P
itoka 2. 6. 2008, 13:53
@BlankaHec Čauky, polévku jsem právě dovařila tak uvidíme. Je moc dobrá tak snad ji malá bude jíst/ ona nejí skoro nic/. Tz drobky jsem nastrouhala na struhadle a dobrý.
BlankaHec 2. 6. 2008, 23:03
@itoka :-$ :-$ :-$ TAK SNAD SI MALÁ POCHUTNALA (jidlo) (jidlo) (jidlo), U NÁS JE TAKY TEĎ HORŠÍ OBDOBÍ JÍDLA :-( :-(, SNAD TO BUDE ZASE BRZO LEPŠÍ ^o) ^o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie