Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

české buchty

0.0
české buchty

Potřebné ingredience

250 ml mléka20g droždí50g cukr moučka1 vejce60g másla citrónová kůra z půlky citrónušpetka soli500g hladké moukymáslo k potřenívanilkový cukr

Postup přípravy

Do mísy nalijeme 250 ml vlahého mléka, rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 50 g cukru moučky a1 vejce, rozehřáté máslo 60g, citrónovou kůru z půlky citrónu, špetku soli a zamícháme metlou. Potom postupně vmícháváme 500g hladké mouky a zpracujeme těsto, které necháme cca 60 min. kynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme bochánky, které pak vytahujeme do čtverců, doprostřed dáme některou z náplní, rohy spojíme a buchty vyrovnáme do vymazaného pekáče. Každou buchtu potřeme ze všech stran tukem ( máslem), aby se neslepily, necháme mezi nimi škvíry, nelepíme na sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 200° do zezlátnutí. Hotové buchty sypeme vanilkovým cukrem až na talíři. Z předepsaného množství uděláme asi 24 větších buchet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie