České buchty

Potřebné ingredience
600 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 60 g másla (tuku na pečení), 1/2 kostky droždí, 2 vejce, špetka soli,
(1 vanilkový cukr, citrónova kůra)
Náplň: 2 měkké tvarohy (500 g), povidla, apod.. Tvarohy umícháme s cukrem a jedním vanilkovým cukrem- dle libosti (nedávám tam ani žloutek). Pokud do tvarohu vmícháme rozinky svařené v rumu, obohatíme buchty o další labužnický rozměr.
Postup přípravy
Do misky dáme rozpuštěný tuk, 2 vejce, mouku, špetku soli, přilejeme kvásek a necháme vymíchat v těsto. Pro lepší vůni a chuť přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr.
Necháme v teple kynout - cca 30 minut.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát silný cca 0,5 cm. Rydélkem si vyřízneme buchty.
Plníme náplní. Já ráda používám tvaroh a na to lžičku povidel. Zabalíme buchty a klademe na předem vymaštěný plech. Buchty natírám mašlovačkou i po stranách, aby se netrhaly po upečení.
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st., po 10 minutách stáhneme teplotu na 150 st.
Dopékáme dalších 20 minut. (Záleží na každé troubě, u mě to vychází takto). Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a necháme to zblajznout.
Fantastické ještě teplé. U nás má tato mísa životnost cca 30 minut po upečení.

600 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 60 g másla (tuku na pečení), 1/2 kostky droždí, 2 vejce, špetka soli, (1 vanilkový cukr, citrónova kůra)

Suroviny vložíme do mixéru (misky) a vypracujeme těsto.

Těsto necháme v teple 30 min kynout.

Na pomoučeném vále vyválíme plát silný cca 0,5 cm. Rádlem vykrojíme buchty. Naplníme.

Buchty mažeme i ze stran, aby se nepřipekly k sobě a daly se oddělit.

A po upečení vypadají takto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





























































