(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Vrstvený salát bez míchání
Potřebné ingredience
tatarka, vařená vejce, steril. kukuřice, hrášek, celer, ananas, šunka na kostičky, pórek, strouhaný sýr
Postup přípravy
princip tohoto salátu je velmi jednoduchý a spočívá v tom, že jednotlivé suroviny se na sebe vrství BEZ MÍCHÁNÍ a nechají se tak proležet v lednici do druhého dne...pak až při podávání si každý "hrábne" do všech vrstev..minimum práce s velmi chutným výsledkem (new_smile_cheers)
Množství surovin je třeba zvolit podle počtu strávníků...Na každou vrstvu přijde vždy troška tatarky..
spodní vrstva jsou uvařená vajíčka nakrájená na větší kousky..tatarka..pórek na kolečka(já ho trochu spařila, aby nebyl v saláte tak ostrý)..tatarka..
steril.celer..tatarka..steril.ananas..tatarka..steril.kukuři
ce..tatarka..nakrájená šunka..tatarka..a nahoru posypat strouhaným sýrem...
Množství surovin je třeba zvolit podle počtu strávníků...Na každou vrstvu přijde vždy troška tatarky..
spodní vrstva jsou uvařená vajíčka nakrájená na větší kousky..tatarka..pórek na kolečka(já ho trochu spařila, aby nebyl v saláte tak ostrý)..tatarka..
steril.celer..tatarka..steril.ananas..tatarka..steril.kukuři
ce..tatarka..nakrájená šunka..tatarka..a nahoru posypat strouhaným sýrem...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cvrckova
(upraveno)
28. 9. 2014, 16:49
Zuzko, může být prosím nastrouhaný syrový celer místo sterilovaného? Nemůžu na něj nikde narazit ... Děkuji za info
Vanusak
(upraveno)
13. 4. 2010, 14:25
Ženy, můžete mi poradit, jaký celer používáte, když od Bonduelle už byl pozastaven prodej, že se prý neprodával (osobně jsem tam volala)? Která značka se s ním dá srovnat chuťově? Ráda bych si tento salát opět udělala
zorry
(upraveno)
15. 4. 2010, 15:43
@Vanusak
U nás moc steril.celer k dostání není, proto kupuju pouze jednu značku, koukala jsem se a jmenuje se Alibona. Nemůžu s jiným srovnat, ale chuťově je dobrý
7.8
(upraveno)
31. 3. 2009, 15:56
U nás se dává místo tatarky majolka. Znám ho asi 20 let.Ale ještě dáváme nastrouhané jablíčko a to tomu dodá správnou chuť. Je super!!!!!
ADADANDA
(upraveno)
14. 3. 2009, 21:25
ježiši,mnam.
usmev
(upraveno)
18. 2. 2009, 15:32
měli jsme ho na oslavě a byl
žabada
(upraveno)
18. 2. 2009, 8:41
Prvně jsem ho ochutnala v sobotu na oslavě, byl výborný. Paní ho zalila ještě smetanou na šlehání a kysanou smetanou.
zorry
(upraveno)
18. 2. 2009, 15:30
@žabada
já už bych to ničím nezalívala, protože suroviny samy o sobě ještě pustí docela šťávu, tak ať to pak neteče...