Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vrstvený salát bez míchání

0.0
Vrstvený salát bez míchání

Potřebné ingredience

tatarka, vařená vejce, steril. kukuřice, hrášek, celer, ananas, šunka na kostičky, pórek, strouhaný sýr

Postup přípravy

princip tohoto salátu je velmi jednoduchý a spočívá v tom, že jednotlivé suroviny se na sebe vrství BEZ MÍCHÁNÍ a nechají se tak proležet v lednici do druhého dne...pak až při podávání si každý "hrábne" do všech vrstev..minimum práce s velmi chutným výsledkem (new_smile_cheers)
Množství surovin je třeba zvolit podle počtu strávníků...Na každou vrstvu přijde vždy troška tatarky..
spodní vrstva jsou uvařená vajíčka nakrájená na větší kousky..tatarka..pórek na kolečka(já ho trochu spařila, aby nebyl v saláte tak ostrý)..tatarka..
steril.celer..tatarka..steril.ananas..tatarka..steril.kukuři
ce..tatarka..nakrájená šunka..tatarka..a nahoru posypat strouhaným sýrem...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cvrckova 28. 9. 2014, 16:49
Zuzko, může být prosím nastrouhaný syrový celer místo sterilovaného? Nemůžu na něj nikde narazit ... *-) Děkuji za info (L)
Vanusak 13. 4. 2010, 14:25
Ženy, můžete mi poradit, jaký celer používáte, když od Bonduelle už byl pozastaven prodej, že se prý neprodával (osobně jsem tam volala)? *-) Která značka se s ním dá srovnat chuťově? Ráda bych si tento salát opět udělala (H)
zorry 15. 4. 2010, 15:43
@Vanusak U nás moc steril.celer k dostání není, proto kupuju pouze jednu značku, koukala jsem se a jmenuje se Alibona. Nemůžu s jiným srovnat, ale chuťově je dobrý
7.8 31. 3. 2009, 15:56
U nás se dává místo tatarky majolka. Znám ho asi 20 let.Ale ještě dáváme nastrouhané jablíčko a to tomu dodá správnou chuť. Je super!!!!!
ADADANDA 14. 3. 2009, 21:25
ježiši,mnam. (Y)
usmev 18. 2. 2009, 15:32
měli jsme ho na oslavě a byl (Y) (pl)
žabada 18. 2. 2009, 8:41
Prvně jsem ho ochutnala v sobotu na oslavě, byl výborný. Paní ho zalila ještě smetanou na šlehání a kysanou smetanou.
zorry 18. 2. 2009, 15:30
@žabada já už bych to ničím nezalívala, protože suroviny samy o sobě ještě pustí docela šťávu, tak ať to pak neteče...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie