RYCHLÁ, POMĚRNĚ LEVNÁ A VELMI DOBRÁ BUCHÉTKA...

Potřebné ingredience
těsto: 4 žloutky, 20 dkg mletého cukru, 6 lžic horké vody, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků
nádivka: šlehačka /můžou i dvě, ale také i šlehačka v prášku/, ztužovač, vanilkový cukr
poleva: 10 dkg mletý cukr, 4 dcl vody, 1 pudink, 1 dcl sirupu
Postup přípravy
Na vychládlou buchtu natřeme nádivku, vyšlehanou šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Na nádivku dáme jakékoliv ovoce /kiwi na kolečka, jahody, broskve, meruňky...co kdo má rád/ já jsem na tuto dávala kousky broskve.
Pak si připrávíme polevu, klasicky jako vaříte pudink, jen místo 1/2 l mléka dáme 4dcl vody a 1dcl sirupu /taktéž jakýkoliv/ co máte doma, dala jsem pomerančový. Ale vypadá moc hezky, když dáte kolečka kiwi a kiwi sirup. Vše zavaříme a necháme vychladit. Pak nalejeme na nádivku s ovocem a opatrně rozetřeme.
Přeji dobrou chuť.

zpracované a vylité těsto před pečením

těsto vytáhlé z trouby /trošku mi bočky ztmavly:-) /

nádivka s poskládaným ovocem

poleva na nádivku, vypadá jako gelík

polevu nalejeme na nádivku s ovocem. Musí být trošku řidší, ne moc hustá, pak roztíráme po celé ploše i do okrajů, jen velmi opatrně nebo se spojí se šlehačkou, ale i tak to nevadí...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé