Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Ananasové řezy -děkuji mamince z toporecepty.cz

0.0
Ananasové řezy -děkuji mamince z toporecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny:

2 vejce, 1 hrnek cukru písek, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička sody nebo půl prášku do pečiva, špetka soli, 1 hrnek nahrubo sekaných ořechů, 1 celý ananasový kompot - pokrájený.
Náplň: 1 máslo, 1 tvaroh, 1 cukr vanilka, 3 lžíce cukru moučka.
Na ozdobu: Čokoláda nebo čokoládová poleva.

Postup přípravy

Postup:

Všechny suroviny na těsto lehce zamícháme vařečkou. Nalejeme na pečícím papírem vyložený plech a upečeme v předehřářté troubě na 160 °C asi 20 min.
Na náplň si utřeme máslo s cukrem a po lžících přidáváme tvaroh. Náplň natřeme na vychladlý moučník, nazdobíme vidličkou a ozdobně pocákáme čokoládovou polevou

Poznámka:

Náplň se přidáním tvarohu ráda srazí. Pokud se tak stane, nahřejte mísu s krémem zespodu, nebo jí na chviličku postavte do ještě horké trouby, a pak znovu vyšlehejte krém dohladka.

Autor: Hella

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kopretina123 12. 10. 2011, 12:08
Je to dobrá buchta, může se dát jakýkoliv kompot. K té tvarohové náplni: Když si včas vyndáte máslo i tvaroh z chladničky, tak obojí bude mít pokojovou teplotu a nic se nesrazí. To srážení se stane, když přidáváte studený tvaroh.
Verčulka26 12. 10. 2011, 11:38
Super.. hned odpoledne až syn usne vrhám se na to.. jen si to upravím podle svého :D ... těsto udělám podle vás .. na piškot natřu tvaroh smíchaný s trochou šťávy z ananasu (z druhé plechovky)a cukrem , na to položím na kolečka nakrájený ananas a poleju to čokoškou :-) .. snad se to povede a bude to dobrý :)
Vlasta33 17. 9. 2009, 16:57
To skusím (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
irislavka 24. 3. 2009, 15:18
dobrý den, tenhle recept znám a musím říct, že je fakt užasný a není nijak náročný. Všem doporučuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie