Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 219 návštěvníků)

Banánové řezy - MAJÍ MAXIMÁLNÍ ÚSPĚCH !

0.0
Banánové řezy - MAJÍ MAXIMÁLNÍ ÚSPĚCH !

Potřebné ingredience

TĚSTO:
4 vejce, 25 dkg cukru moučka, 25 dkg polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, 1/2 prášku do pečiva.

KRÉM:
3 celá vejce, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr.
POZOR!!!!!!!!!! Já dělám krém z 5-ti vajec, 17 dkg cukru, 2 vanilkové. Ze třech mi přijde toho krému málo. Když je hmota studená ( prosím vás nedávejte to do ledničky, nechte to venku totálně vystydnout ) vyšlehejte ji s 1 máslem, u větší dávky 1 1/2 másla. Nevadí ani Hera.

BANÁNY ASI 4 záleží na velikosti, když jich koupíte 5, určitě si dáte k svačince ;-)

Postup přípravy

Ahojky dámy, PROSÍM ČTĚTE POŘÁDNĚ, VŠECHNY ODPOVĚDI NA HROMADY VAŠICH OTÁZEK JE TADY !!!!!!
zkuste dobrůtku, pokud rády pečete jako já ! Doporučuju !!!! Je to recept od kamarádky a skutečně nemá chybu !
TĚSTO: Všechno dejte do misky a pořádně vyšlehejte, vylijte na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečte.
KRÉM: Vše dohromady vyšlehat nad párou a nechat úplně vystydnout ( fakt úplně, aspoň 3 hodiny nebo se to zdrcne !!! ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HLAVNĚ ho nesmíte dávat do chladničky, nechte ten krém přirozeně zchladnout při pokojové teplotě třeba i 4 hodiny. Mně to taky udělal poprvé, nikam nespěchejte ! Máslo bych taky nechala nejprve " přijmout " pokojovou teplotu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POZOR!!!!!!!!!! Já dělám krém z 5-ti vajec, 17 dkg cukru ( je jedno jestli krupici nebo moučku, když máte moučku, dejte tu ;-) ), 2 vanilkové. Ze třech mi přijde toho krému málo. Když je hmota studená vyšlehejte ji s 1 máslem, u větší dávky 1a1/2 másla. Nevadí ani Hera.
POSTUP:
Upečenou placku lehce namažu marmeládou nebo džemem, dobrý je lehce nakyslý. Na to dám půlku krému a banány. Banány si nakrájím na 4 části a podélné krájím plátky, ne kolečka. Je lepší když jsou plátky stejné. Na banány zase namatlám krém a nakonec přijde čokoláda. Dávám 2.Do čokolády můžete dát pár kapek citrónu, je krásně lesklá a skvěla chutná. A proč mám čokoládu žíhanou ? Protože jak byla čokoláda teplá a " lízátkem " jsem ji roztírala na krému, tak se krém vpíjel do čokolády ;-)
UVIDÍTE, ŽE VÁS BUDOU VŠICHNI ŽÁDAT O RECEPT ;-)
Dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 11. 7. 2012, 16:46
(Y) (Y) (Y)
luccy 28. 4. 2010, 11:12
I já se chci přidat,k chválení této úžasné dobroty a poděkovat za recept. :-) Jen jsem chtěla k tomu obávanému krému, který zde každého děsí napsat svoji zkušenost. Přesně stejný krém totiž používám na jeden druh vánočního cukroví (jen je kakaový) a tak spojení másla a vajec vyšlehaných v páře nemám problém. Je fakt,jak zde piše paní Lenka,že vše musí mít pokojovou teplotu,aby se to nesrazilo,ale problém podle mě je v tom,že vyšleh.vejce se musí do másla všlehat opravdu po troškách.Já to dávala dohromady již po hodině a do másla jsem vejce dávala po lžicích.Trvalo mi to asi 30min než jsem to vmíchala a vše bylo v pohodě. Nikdy se mi to nesrazilo a zrovna tenhle krém je sice pracný,ale je úžasný. (Y) (Y) (Y) (C)
Pjena 17. 10. 2009, 15:38
Dobrý den Leni,tak jsem dneska zkoušela Vaši buchtičku,krém se mi srazil a přitom jsem to měla vychlazené snad 5 hodin a máslo mělo pokojovou teplotu.Nelekla jsem se a zkusila jsem to jak jedna paní tady psala,že to znovu prohřála nad párou a pěkně se mi to roztajilo vznikl krásný krém .Nechala jsem ho zestydnout a pak vylila na upečené těsto.A zbytek podle postupu.Zítra má syn narozky,tak pak zase písnu jak chutnala a jaké byly reakce všech babiček,jsou všechny skvělé pekařky,tak snad nepohořím. Lenka
jaja paja 19. 2. 2009, 21:37
dnes jsem zkoušela - jsou výborné (Y) (hello)
Naděje 15. 2. 2009, 16:12
Také se musím přidat s chválou na tuto pochoutku, včera jsem pekla už podruhé a dnes je plech prázdný-manžel pravil, že nejlepší dobrůtka , kterou jsem kdy upekla. Teda až na ten krém-UŽ NIKDY VÍCE!! Samozřejmě, že krém se mi zdrcnul, po poradě jsem krém znovu nahřála, ale bylo to ještě horší,nakonec se máslo jakoby úplně oddělilo od vajec.Nezbylo mi nic jiného, než ty vejce-nebo co to bylo-slít , uvařit puding a vmíchat ho do toho másla co zbylo. Pak se to teprve dalo natřít na buchtu.Takže napodruhé už jsem dělala krém svůj-žloutky, máslo, puding.Samozřejmě nechci od tohoto krému nikoho odradit, ale já už se do něho nikdy pouštět nebudu-s krémem jsem se trápila skoro 3h. (smich) Leničce děkuji za receptík a druhým hodně úspěchů při pečení. Naďa+ (X)+ (Z)+ (@)+ (B)
oharanda 3. 2. 2009, 21:20
děkuji za úžasný receptík (Y) (Y) (Y) ,buchta se povedla a já jsem slavila veliký úspěch (*) (*) (*)
elizabetka 1. 2. 2009, 14:41
*-) *-)tak nějak nevím kde se stala ta chyba ale krém se mi zdrcnul -je teda výborný ale zdrcnutý-nic,namazala jsem ho stjně a holt jí sníme-k jídlu je ale ten krém-já nevím. :'( :'( :'(
Boruv.ka 11. 7. 2012, 16:45
@elizabetka Tak jsem četla další postřehy co se týče těch banánových řezů, já je nedělala ani nepamatuju, ale musí se máslo všlehávat pomaličku po lžících. A prý je to o.k. :-$ Tak ať se zadaří !! (F)
Boruv.ka (upraveno) 28. 7. 2010, 20:42
@elizabetka Vše dohromady vyšlehat nad párou a nechat úplně vystydnout ( fakt úplně, aspoň 3 hodiny nebo se to zdrcne !!! ) Hlavně ho nesmíte dávat do chladničky, nechte ten krém přirozeně zchladnout při pokojové teplotě třeba i 4 hodiny. Mně to taky udělal poprvé, nikam nespěchejte ! Máslo bych taky nechala nejprve " přijmout " pokojovou teplotu. ,-) ,-) aCH JO, VŠECHNY DĚLÁME STEJNOU CHYBU ( i já to prvně zkaňhala hi hi hi ) (L)
elizabetka 6. 2. 2009, 11:24
@Boruv.ka jenomže opravdu jsem to dělala tak jak bych měla směs mi stydla tak cca 3 hodiny a máslo jsem nechala jned od začátku venku-jinak je moc výborná a řekla bych že je lepší tak za 2 dny -je super (L) (L)
Marcela11 31. 1. 2009, 15:47
Taky jsem upekla a byly výborné (Y) :-) :-) :-) :-), všem chutnaly s tímto krémem. Naštěstí se mi nesrazil, máslo jsem si dala na radiátor, takže bylo až moc změklé. (flower) Díky za recept. (clamp) (clamp)
Boruv.ka 3. 2. 2009, 14:26
@Marcela11 (Y) (clamp) (L)
jmlm4 29. 1. 2009, 18:23
Ahoj děvčata, tak jsem právě dodělala tuhle mňamku a jelikož pod tíhou mé nedokonalosti, bylo potřeba udělat jisté změny, tak vám tady nabízím ještě další variantu,- krémíček se nesrazil, ale trochu ???? připrcnul ??? tak jsem do něj zašlehala jeden tvaroh. Jinak jsem dělala vše podle receptu a navrch ještě postrouhala Margotkou. Jó jó , je to úžasný, ale ty kila !!!! Holky aspoň budeme mít nervy v pořádku. Zdravím Jana
Alanet 28. 1. 2009, 14:03
Prosím,když to děláte nad parou má se to vařit,nebo nesmí??????Děkuji
tomtyna 25. 1. 2009, 22:55
Leni vypadá to krásně (L) (L) (L) (L) taky to vyskouším já taky dělám něco podobného a moc nám to chutná http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18882&user=85818 (pl) (pl) (pl) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (hello) (hello) (hello) Mirka
šona 27. 1. 2009, 17:27
@tomtyna Dobrý den,,, mám dotaz,,,šlehat nad párou znamená ve vodní lázni?...a má vzniknout taková pěna.. krém nemá být nějaký vařící že ne?....no nechám chladnout snad to dobře dopadne..... ;-)
Boruv.ka 3. 2. 2009, 14:22
@šona Nad párou se vám to nikdy nezačne vařit, jde o to, aby se všechny suroviny spojily dohromady (F)
Verzatilka 23. 1. 2009, 17:55
Tak jsem dnes upekla vaši buchtu, je výborná (Y) (Y) Měla jsem trochu strach z krému, nevšimla jsem si, že se nesmí nechat chladnout v lednici, a tak ho dělala znovu, naštěstí byl ještě bez másla. Udělala jsem si pro nás malou změnu, na buchtu jsem dala rovnou krém, na to nahrubo nastrouhané vlašské ořechy, posypala skořicí, další vrstva už podle Vás.. banány, krém, čokoládu. Opravdu vynikající (L) (L) (flower) Ten krém je fakt božský (Y) :-)
Bylinka1 22. 1. 2009, 18:25
Páni,proč tady pořád vkládáte samé takové dobrůtky :-@-já se vždycky neudržím a udělám to a pak sama půlku sežeru (zajic) (zajic) (zajic)!!!Takhle se opravdu nadbytečných kilogramů nezbavím :-(.Takže to dopadlo jako vždy-recept ukládám a brzy vyzkouším :-p (hello)
Boruv.ka 23. 1. 2009, 11:07
@Bylinka1 OBČAS HŘEŠIT MUSÍME ! ;-) ;-) ;-) (L) cO BYCHOM Z TOHO ŽIVOTA MĚLY, NEEEE ? :-D
jolča 14. 1. 2009, 11:32
Leni,pekla jsem v neděli vaše řezy a pohořela jsem *-) s krémem.Šlehala jsem nad párou vajíčka s oběma cukry.Dala pořádně vychladit a pak jsem zašlehala máslo a krém se mi zdrcnul :'( Měla jsem jej i pořádně vychlazený,tak nevím kde jsem mohla udělat chybu.Patří do krému moučkový cukr a dva vanilkové cukry a pak jen to máslo?Poradíte?Děkuji,nechci házet flintu do žita,ty řezy vypadají taaaak úžasně...
Boruv.ka 23. 1. 2009, 11:02
@jolča Dobrý den Jolano, hlavně ho nesmíte dávat do chladničky, nechte ten krém přirozeně zchladnout při pokojové teplotě třeba i 4 hodiny. Mně to taky udělal poprvé, nikam nespěchejte ! Jo a máslo bych taky nechala nejprve " přijmout " pokojovou teplotu. Jinak cukr tak jak je to v receptu. (L)
mpt87 17. 1. 2009, 20:22
@jolča Když se Vám to zdrcne, tak znovu zlehka zahřejte nad parou i s tím máslem, a vychlazené znovu šlehejte. Já dělám tenhle krém vždycky a stalo se mi to asi jen 2x. to zahřátí pomůže
Mirísek 11. 1. 2009, 16:30
Leni včera jsem zkoušela váš dezertík a neměl chybu! všichni opravdu chválili (clamp) (clamp). Díky za recept, mějte se hezky, Mirka (mamca)
Vojtula 5. 1. 2009, 13:20
(Y) (Y)vypadá to hodně jedle (clamp) (clamp) kolik banánů přibližně je potřeba? *-)
Boruv.ka 10. 1. 2009, 22:09
@Vojtula Zhruba 4 banány a 1 1/2 másla (F)
vocilka 5. 1. 2009, 13:16
Řekla bych, že v tom seznamu ingrediencí chybí ty banány a v krému máslo, snad nic dalšího...
Boruv.ka 10. 1. 2009, 22:06
@vocilka Jéje jdu to zkontrolovat ;-) Banány asi 4 mám dojem ;-)
Kůča 4. 1. 2009, 9:54
Babička má za měsíc kulatiny, tak je určiě vyzkouším. Chci se zeptat, zdá se mi, že poleva je nějak nazdobená, že není úplně hladká. Je to schválně, jak to děláte? Vypadá to pěkně. (clamp)
Boruv.ka 5. 1. 2009, 12:56
@Kůča Ta poleva se smíchala trošku s krémem jak byla teplá ;-) To nebyl úmysl. (F)
žabada 3. 1. 2009, 19:18
Tak já uložím na časy příští :-) :-) :-)
mlsounka 3. 1. 2009, 0:38
(L) asi jsem už jedla a bylo to výborné. Díky za recept (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie