(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Můj kváskový chleba

Potřebné ingredience
350g kvásku,200g vody,650g směs žitné a pšeničné chlebové mouky,1 vrchovatá lžička soli,1 lžička chlebového koření z DM,lžička cukru a lžíce oleje
Postup přípravy
Do pekárny dám kvásek,vodu,mouku a ostatní suroviny a zapnu program těsto.Po skončení hnětení těsto přendám na pečící papír a nechám asi 2-3 hodiny kynout.Potom potřu slabou octovou vodou a peču na 200stupňů.Je vynikající!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Korin
(upraveno)
17. 5. 2010, 10:48
Alčo máte nádherný chlebík, jen mi prosím poraďte, jak to děláte, že vám tak krásně udrží tvar? I když zadělám dost husté těsto a dám bochníček kynout na plech, rozjede se mi na úplnou placku, nevím co dělám špatně, tak peču ve formě, ale není to ono...
nahlásit

Anýska08
(upraveno)
13. 5. 2009, 16:36
Alenko,zkouším v pekárně všechno možné(jsem začátečník)i v manželství a každý teď zadělává na zdravý kváskový chleba.Když tedy zadělám kvásek,kolik se pak odebere na pečení jednoho kusu chleba
fakt nevím


nahlásit

YVONN
(upraveno)
22. 3. 2009, 21:40
TAK TOHLE NIKDY NEDOKÁŽU JÁ
JEN V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ Z ORIGINÁL SMĚSI TO MÁM VÝBORNÝ ALE TOHLE
MÁŠ TO SUPER





nahlásit

joak
(upraveno)
24. 2. 2009, 16:38
Zdravím, můžu se zeptat na kvásek a jeho přípravu? Také se pokouším, ale nějak se mi nedaří. Také jak má být kvásek cítit, abych něco nepokazila. Díky za radu.

nahlásit

Exovka
(upraveno)
25. 2. 2009, 6:50
@joak
Dobrý den...já začala se sušeným kváskem z DM(stojí asi 10Kč),ten jsem smíchala s 200ml teplé vody a 200g žitné mouky,druhý den jsem přidala 150ml vody a 100g žitné mouky.Třetí den se mi začaly objevovat bublinky a čtvrtý den mi vzkypěl.A to už jsem použila na pečení chleba.Po odebrání jsem přidala 200ml vody a 200g žitné mouky a nechala v kuchyni na lince.Každý den jsem část odebrala(buď do těsta nebo jsem to vylila)a asi 10 den jsem už dala kvasek do lednice.Teď když chci péct,vytáhnu odpoledne kvasek z lednice,tak za 3 hodiny ho dokrmím a ráno z něj zadělám těsto.Chleba je vážně skvělý,v obchodě už nekupuju,tak ať se vám povede.
nahlásit

joak
(upraveno)
25. 2. 2009, 7:58
@Exovka
Díky za radu, také už přes rok nekupuji žádné pečivo, ale zatím jsem pekla jen z instantního droždí - vše je super. Chci ale zdravější variantu - ani jsem o ní donedávna nevěděla ( kvásek). Dnes mám zaděláno z kvásku, prubla jsem to, ale pro jistotu jsem tam dala cca 1/2 lžičky droždí, tak uvidíme. Jestli teda vykyne
A děkuji za radu. Ještě, že je se kam obrátit.


nahlásit