(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Švédské masové kuličky s omáčkou-děkuji mamince z toprecepty.cz

Potřebné ingredience
Suroviny:
Masové kuličky:
mleté maso hovězí a vepřové 1:1
2–3 lžíce solamylu
200 ml mléka
2 vejce
1 cibule
1/2 lžičky mletého nového koření
lžička muškátového oříšku
špetka mletého zázvoru
pepř
sůl
máslo na smažení
Omáčka:
50 g másla
4 lžíce mouky
1/2 l vývaru
150 ml smetany
mletý pepř
sůl
příloha:
brambory vařené ve slupce
brusinky
Postup přípravy
Postup:
Kuličky:
Z uvedených surovin a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme kuličky a smažíme je na másle.
Omáčka:
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Kuličky:
Z uvedených surovin a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme kuličky a smažíme je na másle.
Omáčka:
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé