(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Maková buchta - rychlá a vynikající!!!
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky ( já dávám hladkou celozrnnou), 1 hrnek cukru, 1 hrnek celého máku, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 vejce, 1 hrnek mléka( podle potřeby i více, aby šlo těsto pěkně nalít na plech), 1 hrnek oleje.
Na ozdobení marmeláda, čokoládová poleva (čokoláda na vaření či kaštany s trochou oleje).
Postup přípravy
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce, mléko, olej. Těsto musí jít krásně nalít na vysypaný a vymazaný plech - případně dáme více mléka podle potřeby. Po upečení a vychladnutí namažeme tence marmeládou ( já dávám jahodovou) a polijeme polevou, kterou si připravíme na vodní lázni - rozpustíme čokoládu s trochou oleje - a nalijeme na těsto potřené marmeládou. Pokud nemáme marmeládu či čokoládu, můžeme udělat citrónovou polevu - umícháme moučkový cukr s trochou teplé vody a trochou citrónové šťávy. Pokud máte doma celý mák, a nechce se vám mlít, tak toto je ideální recept!! Chutná to i manželovi, i když mák nemusí:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé