Tvarohový koláč s ovocem a želatinou
Potřebné ingredience
Těsto:8 vajec,8 lžic moučkového cukru,8 lžic polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,2 lžice oleje,6 lžic vody,
Krém:500 jemného tvarohu,250 g másla,2 vanilkové cukry,citrónová kůra,2 konzervy mandarínek,borúvky Želatina:2 vanilkové pudinkové prášky,2 balíčky nápoje v prášku,šťáva z kompotu,
Postup přípravy
Suroviny na piškotové těsto smícháme a vylejeme na máslem vymazanej a moukou vysypanej plech.Dáme péct na 160 stupňú.Pečeme 15-20 minut .Po upečení a vychladnutí potřeme marmeládou.
Suroviny na krém.
Krém:Tvaroh utřeme s máslem,vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.Odložíme do lednice.
Vychladnutým krémeme potřeme těsto a "rozdelíme" alobalem.
Na krém rovnoměrně rozvrstvíme ovoce
Suroviny na želatinovou polevu.
Pudinkový prášek uvaříme v 400 ml vody smíchanej se štavou z kompotu.Po uvaření hustej zmesi na závěr přidáme nápoj v prášku.
První poleva
Rovnoměrne polijeme ještě teplou želatinou.Rychle hustne!
Druhá poleva
Zopakujeme postup jako pri první polevě.
Koláč necháme stuhnout v lednici.Nakrájíme až po úplném stuhnutí.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé