(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Palačinky
Potřebné ingredience
1 l mléka
400 g hladké mouky
1 vanikový pudink( prášek)
špetku soli
dle chuti cukr
2 vejce
Postup přípravy
Všechno umícháme do hladkého tekutého těsta a lejeme na rozpálenou pánev v tenké vrstvě.
Palačinky mažeme marmeládou a zabalíme do ruliček, nebo je podáváme přeložené s tajemstvím uvnitř (můžeme dát ovoce a zmrzlinu).
Nebo na slaný způsob se špenátem, nebo s nadrobno krájenou zeleninou uvnitř.
Palačinky mažeme marmeládou a zabalíme do ruliček, nebo je podáváme přeložené s tajemstvím uvnitř (můžeme dát ovoce a zmrzlinu).
Nebo na slaný způsob se špenátem, nebo s nadrobno krájenou zeleninou uvnitř.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anna F.
(upraveno)
28. 3. 2006, 13:27
My chodíme občas na večeři do jedné restaurace a tam dělají palačinky plněné žampionama, šunkou a sýrem, prostě uděkaj palačinku, bez cukru, přehnou jí, daj do toho žampiony a nakrájenou šunku, posypou sýrem a zapečou v mikrovlnce. Je to hroooozně dobrý. Nic lepšího jsem vživotě nejedla.
janina3
(upraveno)
28. 3. 2006, 9:35
Holky, poraďte mi! Dělám všechno tak , jako tady všichni a stejně jsou ty moje palačinky gumové, místo nadýchané. Nemáte zkušenost, co to může způsobovat? Kamarádka kuchařka mi radila místo mléka dát vodu. Je to lepší, ale stejně to není ono.
tajemno 01-005505
(upraveno)
18. 5. 2006, 22:35
@janina3
Dobrý večer Jani, zkuste přidat trošku prášku do pečiva... Snad se vám povedou... Ivona
Petule
(upraveno)
18. 5. 2006, 18:17
@janina3
Dobrý den Jani, já dávám mléko, trochu vody a na 1/2 l mléka 2 lžíce solamylu. Petra
inka
(upraveno)
28. 3. 2006, 18:57
@janina3
Já dávám polohrubou mouku ne hladkou. Zdají se mi lepší, po okrajích křupavější.
Anna F.
(upraveno)
28. 3. 2006, 13:25
@janina3
Já do nich přidávám kypřící prášek a nechám je chvilku odstát. Poradila mi to babička a myslím, že je to o něco lepší.
janina3
(upraveno)
29. 3. 2006, 11:17
@Anna F.
Tak jsem to včera vyřešila tak, že jsem tam dala víc polohrubé mouky, trochu hladké, z bílku sníh a nechala jsem těsto asi dvě hoďky v lednici. Trošku van. cukru a citr. kůry tam dávám pořád. A nevěřila jsem, jak byly dobroučké. Žádná guma. Řekla bych, že to hodně dělá ten sníh! A palačinky u nás plníme tak, že si v misce rozmíchám moučk. cukr s kakaem a tím je ještě teplé posypu a zaruluji. Ono se to tam rozpustí a je to jako čokoládka. MOC DOBRÉ!!! Tak díky za rady! Jana
vivina
(upraveno)
27. 3. 2006, 20:50
Já dávám do těsta taky vajíčka, ale žloutky rozmíchám v těstě a z bílků ušlehám sníh a ten nakonec pomalu přimíchám. Těsto je potom takové nadýchanější. Můžet se přidat i krapet minerálky. My máme nejraději palačinky plněné kysanou smetanou s borůvkami, je to mňamka
strip
(upraveno)
28. 3. 2006, 10:01
@vivina
Už jste zkoušeli namazat palačinky nutelou a dovnitř rozkrájený banán...?to je mňamka...
tajemno 01-005505
(upraveno)
27. 3. 2006, 20:58
@vivina
Silvi já někdy ještě dávám místo cukru vanilkový cukr a přidám nastouhanou citronovou kůru...Taky moooooc dobré...
Leňáček
(upraveno)
27. 3. 2006, 14:49
Ivonko,a já je dnes dělala a vajíčka jsem tam nedala,protože včera v receptu nebyla psaná a byly dobré i bez vajíček,takže příště dvě vejce a budou ještě lepší! Díky. Lenka.
tajemno 01-005505
(upraveno)
27. 3. 2006, 20:51
@Leňáček
Leni mno jsem zjistila,že už začínám mít sklerozu.... ale je fakt,že když doma náhodou nic není,(před výplatou) tak se dají udělat i bez vajec... Mějte se krásně.... ....Ivona
luciasanta
(upraveno)
26. 3. 2006, 22:50
Ivonko, vy nedáváte do těsta na palačinky vajíčka? Anebo jste na ně jen zapomněla ... Mám totiž stejný recept (stejný poměr mléka a mouky, ale samozřejmě ještě vejce).
tajemno 01-005505
(upraveno)
26. 3. 2006, 23:03
@luciasanta
Mno joooooo Lucinko... děkuji...jsem úplně zapoměla.... Děkuji...mějte se moc krásně.....