Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Tandoori kuře na medu a citrónu

0.0
Tandoori kuře na medu a citrónu

Potřebné ingredience

Celé kuře, celý citrón, tekutý med, indická kořenící směs Tandoori, sůl

Postup přípravy

Kuře omyjeme a oprostíme od tuku jak jen to jde. Z poloviny citrónu ostrouháme kůru, citrón "holouš" nakrájíme na kostičky. Kuře dáme do pekáčku, potřeme medem s citrónovou šťávou, i zevnitř. Posolíme, okořeníme (kořením nešetřit), posypeme strouhanou kůrou i kostičkami citrónu. Podlijem trošku vodou a pečeme asi 30 minut přiklopené. Pak odklopíme a necháme dopéct do zlatavé kůrčičky. Já podávám s rýží natural, kterou jsem vařila ve vodě s pár kousky hřebíčku (dávala ho tam moje babička, vyzkoušejte).

Budu ráda za Vaše názory.

Dobrou chuť :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lang 28. 3. 2009, 19:19
Lindo, není ta směs Tandoori trochu ostřejší? A pochopila jsem, že tedy potřebuji 2 citróny? Jeden na potření s medem, druhý nastrouhat kůru a rozkrájet a pak tím posypat? díky Marcela
Lindul 1. 4. 2009, 15:45
@lang Dobrý den Marcelo, jedná se o indickou směs, ale nezdá se mi, že by ta, kterou mám já, nějak pálila. Asi se to ztlumí tím medem a citrónem....ten Vám stačí jen jeden, půlku vymačkat a půlku nastrouhat a pokrájet. Množství ostatně záleží na Vás :-). Doufám, že Vám to bude chutnat :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie