(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kuře na česneku a slanině.
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby * 2 menší kuřata * 2 palice česneku * sůl * 125 g másla * sladká paprika * 200 ml zeleninového vývaru (nemusí být) * 200 g plátků anglické slaniny
Postup přípravy
1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Obě kuřata omyjeme, vypláchneme a osušíme. Ostřihneme konce křídel.
2. Jednu palici česneku příčně přeřízneme, druhou rozebereme na stroužky, které oloupeme. Několik stroužků utřeme se solí, zbylé překrojíme.
3. Máslo rozpustíme a promícháme s paprikou a utřeným česnekem. Ochuceným máslem potřeme kuřata zevnitř i zvnějšku, do dutin vložíme pokrájený česnek.
4. Kuřata položíme na odstřihnutá křídla, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dáme přikrytá péct na necelou hodinu.
5. Kuřata odkryjeme, přelijeme zeleninovým vývarem, přidáme překrojenou palici česneku, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, poklademe plátky slaniny a dopečeme.
2. Jednu palici česneku příčně přeřízneme, druhou rozebereme na stroužky, které oloupeme. Několik stroužků utřeme se solí, zbylé překrojíme.
3. Máslo rozpustíme a promícháme s paprikou a utřeným česnekem. Ochuceným máslem potřeme kuřata zevnitř i zvnějšku, do dutin vložíme pokrájený česnek.
4. Kuřata položíme na odstřihnutá křídla, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dáme přikrytá péct na necelou hodinu.
5. Kuřata odkryjeme, přelijeme zeleninovým vývarem, přidáme překrojenou palici česneku, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, poklademe plátky slaniny a dopečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvádr
(upraveno)
9. 3. 2012, 15:24
hmmm,to vypadá báječně,určitě vyzkouším váš recept a ten česnek-ten musí chutnat božsky
lidare
(upraveno)
9. 3. 2012, 11:52
tak to může být úžasně žravé,krásná barvička