(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Jitrocelový sirup
Potřebné ingredience
jitrocelové listy voda krystal. cukr
Postup přípravy
Sbíráme list bez květních stvolů od května do srpna. Čisté jitrocelové listy rozkrájíme, dáme do porcelánové nebo skleněné mísy a zalejeme vodou tak, aby listy byly jen lehce zakryté. Za 24hodin vodu scedíme a šťávu vylisujeme. Odměřujeme na 100ml vody přidáme 150g cukru a vaříme opatrně 10-15min.
Při kašli podáváme 3krát denně lžičku, větší děti nebo dospělí klidně lžíci.
Při kašli podáváme 3krát denně lžičku, větší děti nebo dospělí klidně lžíci.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kac82
(upraveno)
4. 6. 2012, 18:52
Můžu se zeptat kolik má být těch jitrocelových listů
Dííky


nahlásit