(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Mátový sirup
Potřebné ingredience
300-500 g máty i se stonky, 2 litry vody, 2 kg cukru, 3 lžíce kyseliny citronové 1 lžička pomůcky ke konzervování od dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší dobou trvanlivosti/
Postup přípravy
mátu nahrubo nasekáme, spaříme a necháme 24 hod luhovat. Scezený výluh uvaříme s cukrem a ostatním a slijeme do lahví s víčkem které necháme do schladnutí dnem vzhůru. Stejně se dá vyrobit i jitrocelový, bezinkový, medunkový .... mátovým, který je výborný na trávení... vylepšuji mojito....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzazuza55
(upraveno)
29. 6. 2011, 23:21
...jakou síru?
nahlásit

honina
(upraveno)
29. 6. 2011, 11:06
zaujal mě recept.chci se optat na co všechno se dá siru použít? i třeba s vodou jako nápoj? Kde ho skladujete? V lednici nebo stačí špajs....děkuji
nahlásit