Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kuře na česneku s jablky

0.0
Kuře na česneku s jablky

Potřebné ingredience

1 kuře nebo naporcované díly kuřete*5-6 kusů jablek /neměla by být moc moučná/*máslo*česnek*sůl*pepř*paprika sladká*hořčice plnotučná*olej*voda

Postup přípravy

Za tento výborný recept vděčím paní Erice.
Kuře s kůží naporcujeme a na každém díle kůži nadzvedneme, rozřízneme a do vzniklé kapsy natřeme hořčici a kůži opět přiklopíme k masu.
Do kastrolu nebo do pekáče dáme alobal, trochu pokapeme olejem a na něj naskládáme naplněné kusy masa, posolené, opepřené a posypané sladkou paprikou.
Oloupeme jablka /z omytých slupek si uvaříme s kouskem skořice a hřebíčku výborný čaj viz.obrázek/ a kousky jablek vložíme mezi jednotlivé kusy masa a všude, kde je místo viz.obrázek. Nebojte se použít jablek víc, protože ani ne po tom masu, ale po jablkách se jen zapráší. Tím, že se dusí spolu s mase, hořčicí a česnekem, tak dostanou zvláštní, ale výbornou chuť.
V hrníčku si rozpustíme asi 1/3 másla a rozmačkáme do něj 7-10 stroužků česneku, pedle síly a velikosti. Nalijeme na kuře i na jablka a přilejeme půl hrnku vody a přikryjeme druhým kusem alobalu a dáme do trouby péct - dusit. /já nepřikrývám ničím/
Pokud je potřeba, přilijeme při pečení trochu vody nebo dáme kousek másla. Asi po hodině vrchní alobal sundáme a necháme dopéct, aby kuře získalo hnědý nádech.
Nečekejte křupavé kuře, je spíš dušené.
Když je kuře hotové tak na talíř nandejte kuře, tak pár jablek, ale i část sósu. Ono to není zas tak mastné jak se zdá.Podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.
Dobrou chuť.

Slupky z jablek připravené k uvaření výborného čaje...

Kuře obsypané jablky...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ranaj 24. 3. 2012, 12:55
Zdravím paní Andreo, právě jsme dojedli a moc jsme si pochutnali. Dělala jsem kuře v pekáčku bez alobalu a měla jsem tolik štávy, že nebylo nutné podlévat vodou. Nakonec jsem na 20min horní díl sundala a byla i kůrka. Jablíček jsem opravdu mohla přistrouhat víc. Jsou už snězené.... ,-) ,-) Díky za inspiraci :-) :-) :-) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie