Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

JABLEČNÝ DORT

0.0
JABLEČNÝ DORT

Potřebné ingredience

1kg na kostičky nakrájených jablek, 1 skořicový cukr, 1-3 lžíce krystalového cukru, trochu citronové šťávy, 2 vanilkové pudinky

Postup přípravy

Jablka,skořicový cukr a krystalový cukr, podusíme v trošce vody (asi 300-400ml) doměkka, přidáme trochu citronové šťávy, stáhneme plamen a pak rozšťoucháme (štouchadlem na brambory). Přidáme plamen a vaříme, přilejeme pudinky rozmíchané ve 250 ml studené vody. Necháme za stálého míchání jen trochu probublat a hned nalijeme do dortové formy, které předem dno vyplníme piškoty, poklademe piškoty, posypeme skořicí a pak to necháme vychladnout přes noc v lednici (nebo alespon z rána do večera).
PŘEJI DĚTEM I DOSPĚLÝM DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 23. 9. 2015, 10:16
Dneska udělám díky za recept :-) (Y)
kikimama 6. 11. 2010, 10:49
(Y) (Y) (Y) ten taky dělám, jen dávám ještě jednu vrstvu piškot doprostřed (Y) (Y) je to vynikající (Y) (Y) nejlepší letní dort jaký znám (Y) (Y) super osvěžení (Y) (Y)
kapaja 6. 11. 2010, 10:41
Tak jsem se nechala inspirovat poruhé :-) Koupila jsem hotový korpus místo piškotů a kostičky z jablek jsem nerozšťouchávala, ale nechala vcelku. Nahoru jsem naskládala plátky jablek a posypala skořicovým cukrem. Vypadá to super (Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3246645 (F)
kapaja 8. 10. 2010, 17:23
Ali, to je táááková mňamka (zajic) (zajic) Včera jsem dělala a pořád mi někdo uždiboval z hrnce, musela jsem misku té dobroty odebrat a ti moji nedočkavci to zbaštili ještě zatepla ,-) Dneska už jsme si dali hotový dortík a všem nám moc chutná, určitě nedělám naposledy. (L) Díky za super receptík (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie