Bebe roláda
Potřebné ingredience
18 dkg másla,6 lžic cukru,1 vanilkový cukr,1 vanilkový pudink,3x bebe sušenky(já používám světlé),
kakao,kokos,nebo mleté ořechy
Alobal
hrnek uvařené vlažné(může být i teplá) černé zrnkové kávy
Postup přípravy
másla s cukrem-já to dělám v robotu,nebo tyčovým mixérem.Rozdělíme na dvě půlky a jednu
obarvíme kakem.Rozprostřeme si alobal cca 40x35 cm.Doprostřed poskládáme 7 sušenek
tak,aby byly vedle sebe delší stranou,pokapeme je kávou a pomažeme částí světlého krému.
Na to opět 7 sušenek,kávu a část tmavého krému.Takto vrstvíme sušenky a střídáme krémy.
Vychází to na ty 3 balíčky sušenek.Když nám sušenky dojdou,tak zbytkem krémů pomažeme roládu
ze všech stran a potom hojně zasypeme kokosem,nebo ořechy tak,aby byly zasypané i boční strany.
Pomocí postraních částí alobalu zabalíme roládu a dáme do lednice ztuhnout-nejlépe přes noc,
pokud vás tlačí čas,tak postačí 2-3 hodinky.Přes noc je to ale lepší-sušenky pořádně natáhnou
kávu a propojí se s krémem.Je to velmi dobré a není to moc pracné(podobně jako střecha),
myslím,že když vyzkoušíte,nebudete litovat :)
Pokusím se co nejdříve vyrobit a nafotit
utřeme máslo s cukrem
pudink svaříme ve 3,5 dcl vody
vychladlý zašleháme do utřeného másla s cukrem a vanilkáčem
rozdělíme na dvě půlky a jednu obarvíme kakaem
vyskládáme na alobal 7 sušenek a pokapeme je vychladlou kávou(turkem)
natřeme jednou barvou náplně a poklademe další vrstvou sušenek
každou vrstvu sušenek pokapeme kávou a náplně střídáme,dokud nevypotřebujeme všechny sušenky.Trochu náplně si necháme na konec
zbylým krémem pomažeme celou roládu a posypeme strouhanýma ořechama,nebo kokosem.Zabalíme pečlivě do alobalu a dáme na několik hodin(přes noc) do lednice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé