(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Baklava

Potřebné ingredience
listové těsto,pistácie(případně jiné ořechy),cukr,med,rozpuštěné máslo
Postup přípravy
Inspirovala jsem se Kuchařskou pohotovostí na ČT1...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Mienka
(upraveno)
23. 4. 2009, 10:02
Dobrý den, baklavu miluju, v Řecku jsme se ji mohli ujíst
Prosím, kolik medu na polití? Ta v Řecku doslova plavala v něčem sladkém, ale jako med mi to nepřipadalo. Je to po upečení hodně šťavnaté? Cukr se nikde nedává? V receptu je uvedený. Kolik asi těch ořechů? ....moc ráda vyzkouším
Děkuji Jana


nahlásit
veronique1980
(upraveno)
24. 3. 2009, 19:55
Vypadá to zajímavě, popište prosím postup... foto připomíná buchty...ale toto bude nějak zvláštně upravené těsto... mňam, jdu si na něco dobrého

nahlásit

metallica
(upraveno)
24. 3. 2009, 20:42
@veronique1980
je to velice jednoduche,vyválíme list.těsto,dle tvaru formy si ho nařežeme a klademe vrstvy-list.těsto,pomašlovat těsto máslem posypat ořechy, na to další plát těsta....nakonec rozkrajime ve formě na obdélníčky-díky tomu to na fotce vypadá jako buchtičky
ale nekrájíme to až uplně na dno a dáme péct.po vytažení polijeme medem a necháme vychladnout

nahlásit