(recept
si oblíbilo 210 návštěvníků)
BABKA
Potřebné ingredience
CESTO:(šalka=2,5 dcl) 3 šalky polohr.muky,1/3 drozdia,1/4 šalky cukru,1 vajce,1/2-3/4 šalky tepleho mlieka,štipku soli,1/2 vanilk.cukru,kora z 1/2 citrona,50 g makkeho masla PLNKA: čokoladova natierka (nutela),nakrajana čokolada na kusky,oriešky (posekane nie moc nadrobno) Ine varianty plnky: škorica,cukor,kakao alebo makovo-povidlova alebo orechovo-škoricova..
Postup přípravy
Vymiesime si cesto,musi byt pekne hladke,makke a nelepive.Dame do vačšej misy ,zakryjeme a nechame cez noc v chladničke..alebo 1 a 1/2 hod na linke..
Cesto rozvalkame,natrieme nutelou,posypeme orechami a čokoladou.(plnkou nešetrime )
Zrolujeme a rozrežeme
skrutime do špiraly
a nechame 1 hodinu kysnut (ja som to dala do babovkovej formy)
pečieme na 180 st asi 30-35 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dajka188
(upraveno)
25. 5. 2017, 21:24
Nadys
(upraveno)
25. 5. 2017, 18:28
tak to je zajímavý recept
NikaV
(upraveno)
25. 5. 2017, 17:29
To jsem hledala! Brzy vyzkouším.
Kacer z Prahy
(upraveno)
1. 3. 2013, 20:44
kvítečko
(upraveno)
14. 11. 2012, 22:16
vypadá moc hezky
Egreska
(upraveno)
15. 11. 2012, 16:33
@kvítečko
a ešte ako chutí
šubka
(upraveno)
13. 11. 2012, 13:49
Jéé tak to já můžu, takovou dobrotu
uty.l
(upraveno)
9. 11. 2012, 20:31
Buchtička tedy luxusní i já také musím pochválit.Pekla jsem 30min,ale měla trochu křupavou kůrčičku,tak nevím jestlo by to nemělo být měkkčí,příště to vyndám dřív.Těsto bylo skvělé,ze začátku jsem musela trošičku přidat mouku(dělala pekárna)no a jelikož se záhadně ztratila forma na bábovku,použila sem formu dortovou a do prostředka jsem dala velkou sklenici,efekt stejný určitě nedělám na posled,se těším na ráno co na to pídata.čokoládka u nás jede
Egreska
(upraveno)
10. 11. 2012, 11:10
@uty.l
Lucka dakujem ,že ste vyskúšali..chrumkavé to na vrchu bude stále lebo tá čokoláda skaramelizuje,pripečie sa ..môžete skúsit piect aj kratšie,len treba dat pozor aby bola v strede prepečená..
kopcik
(upraveno)
6. 6. 2012, 8:36
včera večer jsem upekla, dnes ráno už není je skvělá, jednoduchá,že i pečící antitalent, jakým jsem já, ji zvládne bez problémů.
Egreska
(upraveno)
7. 6. 2012, 11:04
@kopcik
isto nie ste antitalent ked ste ju zvládla som rada že chutila
Petra10
(upraveno)
5. 5. 2012, 15:44
vypadá to krásně.Nespálí se ta čokoláda na vrchu?
yorksir
(upraveno)
5. 5. 2012, 15:02
Právě upečeno , luxusní.Těsto jsem dala kynout do domácí pekárny
Vera N
(upraveno)
13. 4. 2012, 15:58
To je suprové.
chucky 1111
(upraveno)
7. 4. 2012, 12:56
Ta je pěkná
Fríďa
(upraveno)
7. 4. 2012, 10:41
Dobrý den Marto,těsto na Babku už se míchá v pekárně a já jsem se ještě chtěla ujistit : vymazáváte formu na bábovku nebo ne? Děkuji Katka
hheellaa
(upraveno)
30. 3. 2012, 11:30
Marti jdu na ní Vzhledem k tomu že Vaše recepty jsou , nepochybuju, že bude Večer dám vědět
anaba
(upraveno)
30. 3. 2012, 10:54
vypadá skvěle-zítra musím vyzkoušet
nanysek
(upraveno)
16. 3. 2012, 11:01
Včera jsem upekala, je naprosto úžasná
Egreska
(upraveno)
16. 3. 2012, 19:13
@nanysek
ďakujem za pochvalu
kopretin.a
(upraveno)
10. 3. 2012, 17:56
vynikající ...jen jsem nerozřezávala, prostě jsem to dala zarolované do formy - jsem na to nějak neměla odvahu ...výsledek i tak skvost
Egreska
(upraveno)
10. 3. 2012, 19:52
@kopretin.a
to som rada...ved na chuti to nič nemení
stambi
(upraveno)
3. 3. 2012, 15:15
Dnes upečeno,těsto udělala pekárna Luxusní záležitost,jen si musím koupit větší bábovkovou formu,mám menší skleněnou a nějak mi to vyhřezlo
slunickohanule
(upraveno)
3. 3. 2012, 14:05
výborný recept, jen vím, že fakt náplní šetřit nebudu
Babulka1
(upraveno)
1. 3. 2012, 17:52
Luxusní záležitost, moc děkuji za receptík. Těsto mi vypracovala pekárna, krásně se s ním dělalo, ve formě skvěle vyběhlo a ta chuť!!!!!
Egreska
(upraveno)
2. 3. 2012, 9:41
@Babulka1
Veronika to ma teší