Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Krupicová kaše trochu jinak

0.0
Krupicová kaše trochu jinak

Potřebné ingredience

Ingredience pro 2 osoby:
100 ml krupice; 500 ml mléka; lžíce krystalového cukru; cukr moučka a kakao (množství dle chuti); kousek másla (dle chuti); fantasie; láska k občerstvovanému (ano, mám se docela ráda); poslední ingredience jsou nepovinné, záleží na tom, kolik času chceme přípravě věnovat: papír velikosti A4 a nůžky

Postup přípravy

Mléko nalijeme do hrnce a zvolna přivádíme k varu. Mezitím ho osladíme lžící krystalového cukru. Jakmile začíná mléko vřít, postupně vmícháváme krupici, až do doby, než je kaše dostatečně hustá (někdo rád řídší, někdo hustší). Po odstavení hrnce můžeme do kaše vmíchat kousek másla, opět záleží na chuti (já osobně máslo vynechávám). Krupicovou kaši rozdělíme na talíře (pozor, pokud máte dvě a více dětí, je nutné naprosto spravedlivé dělení).

Tu jednodušší část máme za sebou. Nyní přichází prostor pro kreativitu. Jednoduše řečeno: ukažte, co ve vás je. Maminka prostě brávala do ruky lžičku a z kakaa vykouzlila obrázek. Také je možné na dozdobení využít sirup, lístky máty, jahody...

A takto vypadal můj postup: z papíru A4 jsem si vytvořila šablonu (jistě všichni pamatujeme, jak jsme na základní škole vyráběli papírové vločky, podobný postup je ideální). Je jen na kuchaři, jak bude šablona vypadat. Sněhová vločka kulatého tvaru, zvířátkový motiv např. v podobě motýla nebo čtverec kytiček. Papír přiložíme na talíř (když budete opatrní, krupice se téměř nedotkne), následovně přes něj sypeme kakao. Papír poté sejmeme. Vznikne nám tak "černobílý" obrázek. Nakonec servírujeme. S úsměvem.

Tip: S přikládáním papíru vyčkejte, až krupice trochu vychladne, měkký papír se jinak může zkroutit. Možno použít i jakoukoliv jinou šablonu krom papírové (umělohmotné formičky na písek nebo formy na vykrajování), pokud máte pomocníka (nebo zvládnete sami), je lepší přidržet šablonu nad talířem (při snímání přímo z krupice může dojít k "rozmazání kakaa").

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie