Rychlovka z jablek - jablečný dort

Potřebné ingredience
2kg jablek, cukr krupice, 2-3 velké citróny, dětské piškoty, 3 vanilkové pudinky
Postup přípravy
Dám vařit 1/2 litru vody, do toho přidám 23Dg cukru krupice a vymačkané citróny (2veliké šťavnaté nebo víc, podle chuti).
Když mi voda vře, hodím do ní jablka, můžu přiklopit poklicí a občas míchnout.
Když voda s jablky začne vřít, většinou už jsou jablka změklá, můžu ochutnat, pokud ne, počkám pár minut a naliju do toho 3 vanilkové pudinky rozmíchané ve vodě, míchám. Pokud je to moc husté, můžu dolít vodu, hustota jako běžný pudink. Začne to dělat bubliny, tak je to hotové.
Mezitím jsem si vyložila dortovou formu piškoty, zaliju to vrstvou jablečné směsi, na to zase nakladu piškoty a zase zaliju. Hotovo, položím někam na zem, do chladna a když to není horké, dám do lednice, za půl dne už to je ztuhlé.
Většínou mi trochu zbývá, dávám to do mističek vyložených piškoty, je to ňamka i teplé, jíme to třeba už za 1/2-1hodinu.

Krájím jablka, rovnou si je vážím.

Tentokrát mám 1100 gramů, žádný problém, když je o 10-20Dg jablek víc.

Voda už mi vře, jablka mám připravená, tak je hodím do hrnce.

Připravím si piškoty do dortové formy. Formu ničím nevymazávám, hotový dort jen odříznu od okrajů.

Voda s jablky mezitím začala vřít....

Rozmíchám pudinky ve vodě a naliju je do hrnce.

Paráda, už je to hotové.

Jablečnou směs kladu na piškoty ve vrstvě tak, aby mi vyšly ještě jednou piškoty a jablka.

....zase piškoty

...a ještě jednou jablka, pěkně uhladím.

Takhle vypadá ztuhlý, vyndaný za 1/2 dne z lednice.

A toto je zbytková výroba :-)))

Taky pěkné, že!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















