Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Kuře/králík/krůta na divoko (jako rychlá svíčková)

0.0
Kuře/králík/krůta na divoko (jako rychlá svíčková)

Potřebné ingredience

Kuře, králík nebo pro rychlost kuřecí či krůtí prsa, Halalí (název produktu)-čili konzervovaná směs na svíčkovou ve sladkokyselém nálevu, jedna cibule, jedna mrkev, 2x smetana nebo jen jedna + plnotuč. mléko, hl. mouka, sůl, cukr, celý pepř, celé nové koření, bobkový list, může být špetka tymiánu a brusinky;

Postup přípravy

Drůbeží prsa nakrájíme na plátky, nasolíme a na sádle osmahneme, aby se zatáhla a vyjmeme. Na pánvi dále osmahnem doměkka cibuli a najemno nastrouhanou mrkev (ta doměkne v omáčce) a zaprášíme hladkou moukou. Vše krátce dosmahnem a přesuneme do hrnce na omáčku, kde do směsi přidáme celé Halalí :-) a doplníme smetanou popř. mlékem, osolíme a přidáme 2-3 velké lžíce cukru.
Do omáčky dáme dle chuti koření: např.:5x nové koření, 3x bobkový list, 10x pepř a trocha tymiánu (já dávám do uzavíratelného vajíčka na louhování čaje a nemusíte to pak hledat ;-) Přidáme připravené maso a vaříme za občasného míchání asi 20 min.

Pozn.
U celého kuřete či králíka je postup stejný, jen naporcované maso v papiňáku uvaříte se solí a kořením a do omáčky využijete koncentrovaný vývar (tzn. že to hodně vařením odpaříte), pak doporučuji použít opravdu alespoň 2 smetany.

A podávejte samosebou s knedlíkem a výborné jsou k tomu brusinky nebo rybízová marmeláda!

Pokaždé sklidím velký úspěch a přitom je to tak jednoduché!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 12. 12. 2013, 22:34
(Y) (Y) (Y)
U Ňufíčků 17. 10. 2013, 18:57
Milá Svaťko, už několikrát jsem zkoušela svíčkovou na několik způsobů, však té Vaší se nic nevyrovná :-) Až když jsem ji odstavila, tak jsem ji ochutnala a úplně jsem se rozplývala a malej hned ochutnal a olizoval se a pořád říkal "MŇAM"! - velice všem doporučuji!!!!!!!!!!!!!!!!! Je opravdu jednoduchá na přípravu i čas - jak říká můj syn - MŃAMÓZNÍ :-D - Určitě stojí za to vyzkoušet!!!! Moc děkujeme - Medalíci (L)
katys21 4. 7. 2010, 18:21
Dnes jsem udělala tento recept z krůtích prsou... (Y) (Y) (Y) je to maximálně luxusní, jednoduché, dobré !!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Svaťka M. 5. 9. 2010, 19:54
@katys21 Tak to se tady tetelím blahem! My měli včera! ,-) Děkujííííí! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie