(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Trojbarevná

Potřebné ingredience
Spodní těsto: 150 g cukru krupice, 50 g kakaa, 1 vejce, 150 g rozehřátého vlahého tuku ( Hera ), 100 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.... Nádivka: 1/2 kg tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na dochucení ( asi 4 lžičky ), mléko dle potřeby, rum na dochucení ( nemusí být )... Vrchní těsto: 200 g cukru krupice, 2 vejce, 150 ml oleje, 1/2 sklenky chladné vody ( 125 ml ), 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Připravíme tužší spodní kakaové těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na toto těsto natřeme tvarohovou nádivku. Připravíme vrchní těsto, které je naopak tekuté, takže se krásně rozlije a zakryje všechny nerovnosti. Vložíme do vyhřáté trouby ( cca 180 st. ) a pečeme asi 20 minut. Moučník je hotov, když začne chytat zlatavou barvu. Po vychladnutí nakrájejte. Přeji dobrou chuť !
PS: Tato buchtička slaví všude úspěch a každý na ni chce recept. Je stále krásně vláčná a neztvrdne, což se u nás doma ani stát nemůže, protože se po ní jen zapráší. No uvidíte sami..... :)))
PS: Tato buchtička slaví všude úspěch a každý na ni chce recept. Je stále krásně vláčná a neztvrdne, což se u nás doma ani stát nemůže, protože se po ní jen zapráší. No uvidíte sami..... :)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Štěpula
(upraveno)
18. 1. 2015, 16:47
Také doma peču
,je výborná a vláčná


nahlásit

Lovečanda
(upraveno)
18. 1. 2015, 16:42
Tu jsi také pamatuji z dětství, musí se ta světlá vrstva šlehat než se nalije? Nebo ji tam vliji rovnou?
nahlásit

ges
(upraveno)
15. 9. 2012, 11:25



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 5. 2009, 17:23
Jé, tyhle řezy byly hitem, když jsem byla malá, hodně malá.
Časem se na ně zapomnělo, takže určitě udělám.



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 5. 2009, 13:23
to určitě zkusím,dám vám pak věět jak jsem dopadla
nahlásit

Jane22
(upraveno)
14. 5. 2009, 15:25
@
Ahoj , Ivčo. Buchtička je jednoduchá. Hlavně nepečte v horkovzduchu
. Jistě jste už četla, jak byste dopadla. Tak držím palečky
. Janča


nahlásit

banker
(upraveno)
10. 5. 2009, 11:39
Buchta výborná.Jen jsem taky měla problém s horní vrstvou ,uprostřed jsem ji měla nedopečenou .Přístě si dám pozor.Jinak super.Děkuji za odpověď Janě.
nahlásit

banker
(upraveno)
9. 5. 2009, 10:36
Na jak velkém plechu buchtu pečete?
nahlásit

Jane22
(upraveno)
10. 5. 2009, 0:34
@banker
Mirko,dříve jsem pekla na klasickém plechu,ale od té doby ,co mám novou kombinovanou troubu,peču ve větším pekáči. Ve staré troubě se dával plech na mřížku,tudíž byl menší. V té nové troubě se plech zasune bez mřížky a je moc velký.Buchta byla pak strašně nízká. Možná se Vám stalo něco podobného,že? Janča
nahlásit

actimel
(upraveno)
8. 5. 2009, 19:46
Jani výborná a rychlá buchta. Moc nám všem chutnala a není suchá!!!! Dávám vám jedničku za super receptíček - určitě zopakuji díky Šárka


nahlásit

Ptacice1
(upraveno)
6. 5. 2009, 14:24

nahlásit

Ptacice1
(upraveno)
6. 5. 2009, 14:24

nahlásit

Jane22
(upraveno)
6. 5. 2009, 15:56
@Ptacice1
Alčo,proč pečete pod alobalem? To jsem ještě neslyšela. Jestli máte kombinovanou troubu, jako já, tak je lepší elektřina. Já tuhle buchtu peču opravdu jen 20 minutek. Mějte se
.Janča

nahlásit

Ptacice1
(upraveno)
7. 5. 2009, 8:45
@Jane22
Janí mám elektriku i horkovzduch. Pekla jsm na 180st 20min přesně podle Vás a pořád bylo těsto navrh syrové ale už byla buchta hnědá,tak jsem přikryla alobalem aby se nspálila a pekla skoro hodinu. A to mám nové kamna takže nevím proč mi to nešlo. Buchta je opravdu vynikající. Možná jsm dala malý plech a těsto bylo moc vysoké. Ale určo zase upeču!!!!!


nahlásit

Jane22
(upraveno)
7. 5. 2009, 16:14
@Ptacice1
Tak to mi právě udělaly buchty,když jsem pekla horkovzduchem.Přesně jak píšete,vršek tmavý a uvnitř syrové těsto. Na buchty už horkovzduch nepoužívám
. Užijte si prodloužený víkend
.Janča


nahlásit
nada3333
(upraveno)
4. 5. 2009, 18:48
Zdravím Jani, taky už léta dělám tenhle koláč a vždycky máme úspěch. Tak ať taky vždy chutná




nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
4. 5. 2009, 18:45



nahlásit