Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

JEDNODUCHÝ OVOCNÝ KOLÁČ

0.0
JEDNODUCHÝ OVOCNÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

1 malý kelímek bílého jogurtu, 1 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1a1/2 kelímku polohrubé mouky, 1 kelímek moučkového cukru, ovoce ( borůvky, třešně, švestky, jahody.....) , pokud bude ovovce z plechovky - nechat okapat.

Postup přípravy

Vše dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na koláč, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C tak 20-30minut.
Koláč je nejchutnější s borůvkami, třešněmi a jahodami.
Tato dávka je na jeden koláč, když čekám návštěvu dávku dělám z velkého jogurtu a vyjde na dvě koláčové formy, tím pádem více druhů ovoce.
Ještě kávičku a můžeme si pochutnat.
DOBROU CHUŤ.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nellynka75 2. 2. 2010, 19:47
Pavlí, ten koláč je (Y) (clamp). Ta rychlovka, to nemá chybu, ale bohužel :-( rychlovka je to i po upečení. Během chvilky byl celý pryč a musela jsem do lednice pro další jogurt, rychle umýt formu a dát péct další. A to jsem doufala, že zbyde něco na snídani ;-), no jo, no, jsem naivka ;-). Ten druhý musím lépe schovat. :-p Ale je fakt moc dobrý (C).
Paullina 16. 2. 2010, 17:36
@Nellynka75 MIRKO DĚKUJI (L), U NÁS JE TO TAKY VELKÁ RYCHLOVKA, PROTO PEČU ČTYŘI DRUHY A NA SNÍDANI MÁLO KDY ZBYDE :-S. JSEM RÁDA, ŽE VŠEM CHUTNÁ A VÁM TAKY DÍÍÍÍÍÍK :-$ (hello) (hello) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie