(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Bábovka s jablky a s skořicí
Potřebné ingredience
180 g cukru krupice
18O g polohrubé mouky
3 vejce 6 lžic mléka
4 lžíce rostl. oleje
1 lžička mleté skořice
3 jablka/ střední velikost/
1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Postup
======
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem utřeme - vyšleháme do pěny, po té přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme.
Dále přidáme rostl. olej a nakonec mléko a vše vyšleháme, postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh s bílků .
Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do el. trouby vyhřáté na 2OO stupnů, pačeme asi 20 min.
při teplotě 200 stupn. , aby nám bábovka pěkně vyběhla , tak potom snížíme teplotu na asi 170 st. a pečeme asi 40 min., jestli je bábovka už hotová zkoušíme to špejlí. Po upečení ihned vyklopíme z formy.
je to také ňamka.
======
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem utřeme - vyšleháme do pěny, po té přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme.
Dále přidáme rostl. olej a nakonec mléko a vše vyšleháme, postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh s bílků .
Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do el. trouby vyhřáté na 2OO stupnů, pačeme asi 20 min.
při teplotě 200 stupn. , aby nám bábovka pěkně vyběhla , tak potom snížíme teplotu na asi 170 st. a pečeme asi 40 min., jestli je bábovka už hotová zkoušíme to špejlí. Po upečení ihned vyklopíme z formy.
je to také ňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé