Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Bábovka s jablky a s skořicí

0.0
Bábovka s jablky a s skořicí

Potřebné ingredience

180 g cukru krupice
18O g polohrubé mouky
3 vejce 6 lžic mléka
4 lžíce rostl. oleje
1 lžička mleté skořice
3 jablka/ střední velikost/
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Postup
======

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem utřeme - vyšleháme do pěny, po té přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme.
Dále přidáme rostl. olej a nakonec mléko a vše vyšleháme, postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh s bílků .
Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do el. trouby vyhřáté na 2OO stupnů, pačeme asi 20 min.
při teplotě 200 stupn. , aby nám bábovka pěkně vyběhla , tak potom snížíme teplotu na asi 170 st. a pečeme asi 40 min., jestli je bábovka už hotová zkoušíme to špejlí. Po upečení ihned vyklopíme z formy.

je to také ňamka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie