Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jednoduchý koláč z listového těsta. Zvládnou i tatínkové!!!

0.0
Jednoduchý koláč z listového těsta. Zvládnou i tatínkové!!!

Potřebné ingredience

2 pláty listového těsta, já koupila 2 už hotové na pečícím papíru v Lídlu
1velký balíček piškotů,
1litr mléka,
2 vanilkové pudinky / ale můžou být i jiné, dle chuti /,
5 stonků rebarbory / opět může být i jiné ovoce - já zkoušela i čerstvé jahody /,
200gr cukru / nedávala jsem tolik,
1lžička skořice a tuk na vymazání formy.

Postup přípravy

Jeden plát už hotového, vyváleného těsta položíme na připravený hluboký plech. Jelikož jsem používala hotové vyválené těsto na pečícím papíru, nemusím vymazávat.
Na těsto naskládáme piškoty. Obvyklým způsobem uvaříme v mléce vanilkový pudink. Pudink osladíme tak,jak jsme zvyklí. Necháme ho trochu vychladnout a jednou polovinou piškoty zalijeme. Na pudink rozložíme kousky čerstvé rebarbory / nebo jakéhokoliv ovoce /. Posypeme cukrem a skořicí. Poklademe znova piškoty, dáme zbytek pudinku a přiklopíme druhým plátem hotového rozváleného listového těsta. Tady už samozřejmě bez papíru. :-) Máme hotovo a dáme péct. Pěkla jsem na 180 stupňů, cca 20minut horký vzduch..Ale vše záleží na vaší troubě.. Takže do růžova.

Za tento víkend jsem upekla dva plechy. Jeden s rebarborou, druhý s jahodama. Oba plechy jsou již v čudu..Nestačila jsem nic vyfotit. Ale příště určitě nafotím a fotky dodám..
Můžu říct,že moc dobrá mňamka,kterou jsem objevila v časopisu Tipy a Triky. Chutná i teploučký. Ale tam se pudink ještě malinko roztéká. Takže nejlépe nechat vychladnout, pudink ztuhne a pak se dá krásně krájet.
Pokud vám vydrží do druhého dne,tak druhý den je ještě lepší.

Nemusíte se bát,že by byl pudink řidký..Neubírejte mléka,protože piškoty to vše pojmou.. Pak je vše krásně měkkoučké.

Tchán, který na sladké moc není, snědl a jen se zaprášilo.. Okamžitě ho napadlo,že by to mohlo být dobré i s nastrouhanýma jablkama.. Mě zase napadly i borůvky.. Prostě vděčný moučník. Rychlý, jednoduchý a hlavně chutný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DFYT 3. 7. 2010, 22:52
Oli, díky za bezva receptík... (Y). Dnes večer jsem pekla s kompotovanýma broskvema a ananasem a zítra do vedra to bude dobré osvěženíčko :-). Jinak já dávám piškoty jen na dno, na listové těsto, pak pudink, ovoce a druhý plát těsta (tedy bez druhé vrstvy piškotů), nám to tak chutná mnohem více |:o). No, už se chladí na zítra (flower). Mějte se hezky, krááásné léééto (child2)!!! Zdraví Lucie (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie