(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
Báječná rebarborová buchta

Potřebné ingredience
Na těsto: 4 žloutky, 150 g cukru, hera, 500 g polohr. mouky, prášek do pečiva
Na náplň: rebarbora, cukr, skořice, sníh z bílků
Postup přípravy
Těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, změklou heru, přidáme mouku s práškem do pečiva. Jednu třetinu těsta hned odložíme do mrazáku.
Těsto je tuhé, hněteme jej v rukách. Dáme jej naplech vyložený pečícím papírem.
Náplň: rebarboru podusíme, já používám mraženou(dva pytlíky, asi 800-900g), takže ji ani nemusím podlívat, přidáme dle chuti cukr a skořici(pokud je směs hodně řídká přidám do ní tak půl sáčku vanilkového pudinku).
Tuto směs rozetřeme na těsto.
Další vrstvu tvoří sníh(před došlěháním přidáme cukr) a nakonec těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme na sněhovou vrstvu.
Pečeme při 150 stupních cca 35 minut(dokud nezezlátne).
Těsto je tuhé, hněteme jej v rukách. Dáme jej naplech vyložený pečícím papírem.
Náplň: rebarboru podusíme, já používám mraženou(dva pytlíky, asi 800-900g), takže ji ani nemusím podlívat, přidáme dle chuti cukr a skořici(pokud je směs hodně řídká přidám do ní tak půl sáčku vanilkového pudinku).
Tuto směs rozetřeme na těsto.
Další vrstvu tvoří sníh(před došlěháním přidáme cukr) a nakonec těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme na sněhovou vrstvu.
Pečeme při 150 stupních cca 35 minut(dokud nezezlátne).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

nelinka.micinka
(upraveno)
12. 9. 2019, 13:15
Vyzkouším!!!

nahlásit

manific
(upraveno)
26. 5. 2014, 11:44
Výborná!!!


nahlásit

kekina
(upraveno)
7. 3. 2010, 7:29
Dekuji za super receptik, buchta je super!
Akorat jsem koupila baleni rebarbory a varenim se to nejak smrsklo, btak jsem nastavovala pudingem
Ale chutnala i Kekimu a to je co rict





nahlásit
Janajon
(upraveno)
5. 6. 2009, 17:08



nahlásit

1casper
(upraveno)
27. 5. 2009, 17:01
Je výborná,všichni chválí
.Rebarbora mi nestačila,na druhou půlku jsem rozpekla švestky a
.Děkujeme za recept
.







nahlásit

andi79
(upraveno)
28. 5. 2009, 9:12
@1casper
To jsem ráda
s tou rebarborou jsem se pokusila o odhad, porcuju si jí do mrazáku do pytlíků a je fakt že jsem to nikdy nevážila
tak raděj opravím recept


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
25. 5. 2009, 20:41




nahlásit

andi79
(upraveno)
28. 5. 2009, 9:13
@Ilonáček

nahlásit