Bramborová buchta

Potřebné ingredience
1/2 kg vařených brambor
1/2 kg hladké mouky
2 vejce
2 prášky do pečiva
200g cukru
200g másla
marmeláda na pomazání olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy
Brambory nastrouháme, nebo rozmixujeme. Přidáme všechny suroviny a zpracujeme těsto. Rozdělíme na 1/3 a 2/3. Dvě třetiny vyválíme a dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pomažeme marmeládou. Ze zbylé třetiny vyválíme provázky a uděláme na buchtě mřížku. Pečeme 25 minut na 200 stupňů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lendysh
(upraveno)
28. 11. 2008, 12:48
PEČU,PEČU A UŽ JSEM MOC ZVĚDAVÁ NA TU MŇAMKU, JE TO ZASE ASPOŇ NĚCO JINÉHO...ŘEKLA BYCH KOLÁČ NAŠICH BABIČEK

nahlásit

LMartinaD
(upraveno)
16. 12. 2008, 13:33
@Lendysh
Tak jak se vám povedl? Recept mám od kamarádky. Akorát říkala, že mřížka by měla být slabší a hustější, ale já to dělala pomalu jednou rukou, druhou jsem měla nemocnou. Ale chuťově nám i tak moc chutnala.

nahlásit