Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bramborová buchta

Bramborová buchta

Potřebné ingredience

1/2 kg vařených brambor 1/2 kg hladké mouky 2 vejce 2 prášky do pečiva 200g cukru 200g másla marmeláda na pomazání olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, nebo rozmixujeme. Přidáme všechny suroviny a zpracujeme těsto. Rozdělíme na 1/3 a 2/3. Dvě třetiny vyválíme a dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Duhové řezy

Duhové řezy

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky 1 balíček prášku do pečiva 1 hrnek moučkového cukru 1/2 kostky másla 1 hrnek smetany ke šlehání 5 vajec 1 balíček pudinku kakaového 1 balíček pudinku jahodového 1 balíček pudinku vanilkového tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu Poleva rumová: 1 hrnek moučkového cukru 3-4 lžíce rumu 4 lžíce horké vody

Postup přípravy

Mouku smíchanou s práškem do pečiva promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme rozehřáté vychladlé máslo, smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutky, a dobře promícháme.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Potřebné ingredience

cibule tuk brambory voda uzenina bobkový list pepř nové koření sůl mléko nebo smetana mouka

Postup přípravy

Uvaříme uzeninu ve vodě. Osmažíme cibulku na tuku, přidáme brambory, zalejeme vodou z uvařené uzeniny. přidáme bobkový list, pepř, nové koření a sůl a povaříme dokud nezměknou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Potřebné ingredience

500g hladké mouky 25 g droždí 2 lžíce olivového oleje 1/2 lžíce soli špetka cukru 1 hrnek vlažné vody

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme a smícháme s cukrem. Přidáme 1 hrnky vlažné vody a trochu mouky a necháme 15 minut vzejít kvásek.
přidáme zbytek mouky, sůl a olej.
Zpracujeme těsto a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Potřebné ingredience

škvarky vejce cibule plnotučná hořčice sůl česnek pepř

Postup přípravy

Uvaříme vejce natvrdo. Umyté škvarky pomeleme, přidáme natvrdo vejce a cibuli a pomeleme k tomu. Promícháme a ochutíme cibulí.
Prolisujeme česnek a utřeme se solí a pepřem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené maso  s klobáskou

Pečené maso s klobáskou

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice celá klobása 300g anglické slaniny 5 ks cibule sůl pepř voda

Postup přípravy

Maso, klobásu, anglickos slaninu vložíme do pekáče. Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. přikryjeme alobalem a dáme na 1 hodinu péci do…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Svařené víno

Svařené víno

Potřebné ingredience

červené víno 1/2 litr vody 5 řebíčků skořice cukr dle chuti

Postup přípravy

Dáme do kastrólku vodu, hřebíček, skořici a cukr. Povaříme a nalijeme do vína a ohřejeme na požadovanou teplotu.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

1 velký celer 3-4 mrkve 1 kuře /jakékoliv maso/ 1 cibule 1 lžíce octa 1 masox 5-6 kuliček celého pepře 5-6 kuliček nového koření 1-2 bobkové listy 2 malé hrstě rozdrceného tymiánu 1 lžíce plnotučné hořčice 1 smetana sůl na dochucení

Postup přípravy

Všechno dáme do hrnce povařit. Až je maso uvařené, vyndáme ho. Vybereme koření a celé to rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme lžíci plnotučné hořčice a rozmícháme v malém…

Zobrazit více...

Kategorie