Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Nesovická mramorová buchta

0.0
Nesovická mramorová buchta

Potřebné ingredience

260 g polohrubá mouka,160 g cukr krupice,250 m lvlažné mléko,1 balíček prášek do pečiva,1 ks vejce (L),1 lžíce kakao,5 lžic olej DROBENKA: 50 g ,cukr moučka1 lžíce olej,50 g hrubá mouka NA OZDOBU 1 hrst strouhaný perník

Postup přípravy

Z mouky, cukru a oleje si připravíme drobenku. Perník (použila jsem střechu z perníkové chaloupky) nastrouháme na jemném struhadle.

Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce i olej a důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem tak, aby některá místa zůstala prázdná. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těstem vyplníme prázdná místa na plechu.

Těsto poklademe ovocem, použijeme čerstvé, mražené nebo i dobře okapaný kompot. Já použila na kostičky nakrájená kompotovaná jablka se skořicí a hřebíčkem. Ovoce poprášíme perníkem a rovnoměrně posypeme drobenkou.

Nesovickou mramorovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut.

Nesovickou mramorovou buchtu krájíme až zcela vychladlou, horká se drobí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

čamonka 22. 10. 2011, 21:14
Dobrůtka |:o) (Y) |:o)Díky za skvělý, chutný a hlavně rychlý recept (L)Simona
Elinqa 17. 3. 2011, 15:14
lidare 14. 3. 2011, 20:56
(Y) (C) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie