Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Kuřecí řízečky v těstíčku

0.0
Kuřecí řízečky v těstíčku

Potřebné ingredience

kuřecí prsa (1/2 kg), hladká mouka dle potřeby, sůl, grilovací koření, 2 -3 vejce (místo třetího vejce lze dát trochu vody), 10-15 dkg strouhaného sýra (eidam nebo kdo co má rád), olej na smažení

Postup přípravy

Nachystáme si kuřecí prsa na menší řízečky, poté naklepeme a osolíme. Z rozšlehaných vajec, mouky, sýra ,grilovacího koření a špetky soli si uděláme těstíčko(nejlépe do větší misky nebo hlubokého talíře).Dobře promícháme a dle potřeby přidáme mouku nebo naopak trošku vody. Těstíčko by mělo být hustější(né tekuté). Řízečky v těstíčku obalíme a dáme na pánev, ve které je rozpálený olej a smažíme do zlatava z obou stran.
Pokud máme čas můžeme nechat řízečky v těstíčku odležet cca 1hod. v ledničce.

Podáváme s bramborovou kaší nebo jak má kdo rád např. po studenu s chlebem.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gremlinska 24. 8. 2009, 12:52
Musím se všemi souhlasit, bylo to opravdu mňam mňam (Y) :-) (clamp)
Alatomsara 22. 8. 2009, 12:36
Objevila jsem Váš recept a prostě úžasný |:o) |:o) nechala jsem řízečky naložený přes noc a ráno smažila, obávala jsem se připalování kvůli sýru, ale ne. Fakt báječný (clamp) (clamp) moc děkujeme Hamzíci (L) (L)
Janiska 16. 6. 2009, 11:36
(Y) (Y) (Y) Dneska jsme měli k obědu, dělala jsem je z krůtího masíčka a fakt (clamp) (Y), dokonce i moje drahá dcera, která normálně nepapá maso baštila, až se jí dělaly boule za ušima ;-) Díky
sAlenkas 1. 7. 2009, 14:08
@Janiska Díky za zprávičku a jsem ráda, že chutnalo i Vaší holčičce.Je pravda, že u nás se po řízečkách zapráší vždycky :-) i naše dětičky hlavně dcera, která je docela vybíravá (jidlo)
kopa 10. 6. 2009, 18:41
Včera jsem dělala k obědu a večer nezbyl ani jeden. Jsou vynikající (Y) (Y), do těstíčka jsem přidala ještě trošku kari a nemá to chybu. díky. (clamp)
sAlenkas 10. 6. 2009, 20:28
@kopa Díky za zprávičku a jsem ráda, že Vám chutnalo :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie