Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Traktor pro syna

0.0
Traktor pro syna

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši (onasi) :: potah z falešného marcipánu podle Marcelky (Arielll), :: máslovo-pudinkový krém (kokosový) :: jahodová marmeláda :: čerstvé jahody.

Postup přípravy

Můj první tvarovaný dort a na dlouho asi poslední :-o Smekám před všemi, co dělají taková krásná dílka a ještě jsou schopni to potáhnout :-)

Odkazy na použité recepty jsou zde:
:: mramorový korpus (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873&user=9782), dělala jsem z 1,5 dávky na plech 30×40 cm a jen v tmavé (kakaové variantě), výška korpusu byla asi 3-4 cm,
:: potah z falešného marcipánu (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616&user=126509), část obarvena obyčejným tekutým potravinářským barvivem z Kauflandu, černá a zelená jsou gelové barvy od Wiltonu.

Na promazání i pod potah jsem použila máslovo-pudinkový krém. Recept jsem našla na stránkách dortomanie.cz:

dělala jsem tuto dávku a kremu i zbylo (možná by stačila dávka ze 2 pudinků)

:: 900 ml mléka,
:: 3 kokosové pudinky od Oerkera,
:: 250 g cukru (příště uberu na 200 g),
:: 2 másla.

Korpus jsem jednou prořízla a podle šablony vyřezala a nasucho sestavila. Připravila jsem si krém, dala ho vychladit a začala plnit. Nejprve slabá vrstva krému, mantinel z krému, čerstvé jahody a slabě pokrýt krémem a dalši vrstva korpusu. Bohužel před poslední vrstvou se mi zadní část dortu sesunula. Podle rad z dortomanie už vím, že je potřeba dort po částech chladit a pak teprve dávat další patra. Holt, jsem to chtěla mít rychle. Dort jsem nějak seskládala zpět, trochu zachladila, poupravila a dala zpět do lednice a druhý den potáhla.

Marcipán jsem dělala z dvojité dávky. Část (asi 1/4) falešného marcipánu jsem obarvila na tmavo kakaem a pak dobarvila na černo gelovou barvou od Wiltonu. Škoda, ze jsem neměla i červenou.
Díky sesunutí jsem měla strach, že se někde jahody dostaly k okraji, aby netekl marcipán. Naštěstí se tak stalo jen na 2 místech, kde jsem přilepovala kola a nebylo to tudíž vidět.

Dort byl pro syna k jeho půlnarozeninám (má narozeniny pred Vánocemi a tak slavíme jeho půlnarozeniny). K narozeninám se asi dortu nikdy nedočka ;-) Každopádně z něj měl velkou radost a tím částečně smáznul mé hororové zážitky se sestavováním a potahováním :-)

Sestavený korpus

Kolečka z pufovaných kukuřičných chlebíčků

Putaženi z dílů. O tom, že by to bylo z jednoho plátu jsem si mohla nechat jen zdát ;-)

Mírně zezadu, kde dcera navrhla SPZ ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

federka 16. 6. 2009, 22:07
Rito,na to,jaký jsi z něj měla obavy,dopadl skvěle,přímo výstavní kousek (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)A s oslavou o půl roku dříve je to bezva nápad :-)Já jsem bohužel taky tak (ne)šťasně v prosinci (29.12.) a dort jsem dostala jen 1x (to mi bylo 10let) a když jsem přijela po 2 dnech od babi domů,tak mi ho má skvělá rodinka "sežrala" a nechali mi jen kus zeleného asparáguse(teda maslím,že se to tak jmenuje) :'( (6) 8o| :-D (hello)
simili 15. 6. 2009, 21:41
Superiózní traktůrek (Y) Ondra byl jistě spokojený !!!!!! A ty jsi šikula, máš můj veliký obdiv !!!!!!! (L)
Jorica 15. 6. 2009, 22:50
@simili Simi, to si pis, ze byl. Ho opusinkoval jeste pred nakrojenim. A diky za pochvalu.
Ilonáček 15. 6. 2009, 21:10
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
MoňasB 15. 6. 2009, 18:10
(Y) (Y) (Y)krásny traktůrek (D) (Z)
akr 15. 6. 2009, 12:30
(Y) (Y)nádherný traktor (Y) (Y) (clamp) (clamp)
backa 15. 6. 2009, 11:09
je moc pěkný (Y) (clamp) (clamp)
martik72 15. 6. 2009, 10:39
Traktor skvělý. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a moc vám rozumím, já mám s manželem narozeniny 21.12 a syn 2.1. Tak těch dortů taky moc nemáme, asi začneme dělat půlnarozeniny, je to dobrý nápad. :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jorica 15. 6. 2009, 12:36
@martik72 Marti, Vy jste teda „famiiile“ :-o Vam bych chtela vymyslet darky na narozeniny a k Vanocum *-) Ja to nezvladam pro manzela, natoz pro 3 lidi, co maji narozky tak pobliz Vanoc. U syna jsme to proto vyresili takto. Manzel totiz casto mluvival o tom, ze jako krivdu z detstvi bral to, ze jeho brachovi se nechavaly pect krasne dorty a kdyz se ptal na dort on, slysel jen: „Ses zblaznil? Podivej, kolik je tu cukrovi“ ;-)
gonzar 15. 6. 2009, 10:02
Je moc pěkný, paráda. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 15. 6. 2009, 7:51
Naprosto úúúúúžasnýýýýý traktor (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
nobstice 14. 6. 2009, 21:17
Rituš poprala jsi se s tím statečně, já to četla už na DM, jak se ti nedaří, ale dopadlo to úžasně. (Y) (Y) (Y) (Y) Já bych se do auta nebo do traktoru asi vubec nepustila, jsi šikulka!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Naše jája je 23.12, tak máme taky problém s narozkama, je fofr a spousta sladkého doma, tak jsem to vyřešila tím, že sezvu rodinu o měsíc dřív. Všichni mají čas,pěkně si pochutnají na dortíku , Jája si užije oslavu a já mám pak před Vánocema svatý pokoj ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Jorica 14. 6. 2009, 21:22
@nobstice Leni, tomu rozumim. Navic manzel je 22.12. takze porad by to byly spojovane oslavy a v cervnu u nas nikdo neni. Vsichni jsme v zime a tohle je jedina oslava, kdy muzeme grilovat :-) Tak jsme se dohodli takto. Az bude syn vetsi a bude z toho mit rozum, at si to slavi kdy chce. Diky za palecky, jinak jen diky Vasi podpore jsme to nezabalila a rozhodla se to dobojovat. Dort vyhral jen dve dilci bitvy pri sestavovani a potahovani, ja vyhrala valku :-D ^o) (tudledudle)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie